Баклажани по-ліванськи
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт я змогла дістати в одному провінційному ресторані і з тих пір готую баклажани по-ліванських в домашніх умовах дуже часто. Рецепт - простий, а набір продуктів доступний і мінімальний.
Баклажани - це завжди смачно, здорово і ситно. Зазвичай я їх просто смажу або тушу, але іноді пробую і нові рецепти приготування цього чудового овочу. Пропоную вам спробувати баклажани по-ліванських з рисом, м'ясом і різними приправами. Блюдо виходить дуже ароматним і смачним, таке можна навіть подати на святковий стіл. Спробуйте і з подругами поділіться.
Отже, як приготувати баклажани по-ліванських?
1. Для початку слід прибрати м'якоть з баклажанів, залишивши стінки приблизно по 7-8 мм.
2. Промийте рис, поки вода не стане прозорою, після чого дайте йому стекти.
3. На розпечену сковороду обсмажте цибулю і часник, не забуваючи помішувати, до повної готовності.
4. Додайте бульйон і тушкуйте на слабкому вогні близько 5 хвилин.
5. Тепер починаємо фарширувати баклажани: змішуємо рис з м'ясом і приправами.
6. Наповнюємо баклажани і поміщаємо з ємність з високими бортами.
7. Тушкуємо під кришкою і акуратно перевертаємо на інший бік.
Готовність страви визначається готовністю рису. Смачного!
- Баклажан - 3 штуки
- Мал - 0, 5 склянки
- Рослинна олія - 30 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Помідори - 2 штуки
- Бульйон - 200 грам
- Фарш - 200 грам
- Зелень петрушки - 20 грам
Отже, як приготувати баклажани по-ліванських?
1. Для початку слід прибрати м'якоть з баклажанів, залишивши стінки приблизно по 7-8 мм.
2. Промийте рис, поки вода не стане прозорою, після чого дайте йому стекти.
3. На розпечену сковороду обсмажте цибулю і часник, не забуваючи помішувати, до повної готовності.
4. Додайте бульйон і тушкуйте на слабкому вогні близько 5 хвилин.
5. Тепер починаємо фарширувати баклажани: змішуємо рис з м'ясом і приправами.
6. Наповнюємо баклажани і поміщаємо з ємність з високими бортами.
7. Тушкуємо під кришкою і акуратно перевертаємо на інший бік.
Готовність страви визначається готовністю рису. Смачного!