Рецепт Баклажани по-ліванськи фото

Баклажани по-ліванськи
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня , Кубанська кухня
Овочі, Баклажан
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Цей рецепт я змогла дістати в одному провінційному ресторані і з тих пір готую баклажани по-ліванських в домашніх умовах дуже часто. Рецепт - простий, а набір продуктів доступний і мінімальний.

Баклажани - це завжди смачно, здорово і ситно. Зазвичай я їх просто смажу або тушу, але іноді пробую і нові рецепти приготування цього чудового овочу. Пропоную вам спробувати баклажани по-ліванських з рисом, м'ясом і різними приправами. Блюдо виходить дуже ароматним і смачним, таке можна навіть подати на святковий стіл. Спробуйте і з подругами поділіться.

Отже, як приготувати баклажани по-ліванських?

1. Для початку слід прибрати м'якоть з баклажанів, залишивши стінки приблизно по 7-8 мм.

2. Промийте рис, поки вода не стане прозорою, після чого дайте йому стекти.

3. На розпечену сковороду обсмажте цибулю і часник, не забуваючи помішувати, до повної готовності.

4. Додайте бульйон і тушкуйте на слабкому вогні близько 5 хвилин.

5. Тепер починаємо фарширувати баклажани: змішуємо рис з м'ясом і приправами.

6. Наповнюємо баклажани і поміщаємо з ємність з високими бортами.

7. Тушкуємо під кришкою і акуратно перевертаємо на інший бік.

Готовність страви визначається готовністю рису. Смачного!


  • Баклажан - 3 штуки
  • Мал - 0, 5 склянки
  • Рослинна олія - 30 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 1 зубчик
  • Помідори - 2 штуки
  • Бульйон - 200 грам
  • Фарш - 200 грам
  • Зелень петрушки - 20 грам
Баклажани - це завжди смачно, здорово і ситно. Зазвичай я їх просто смажу або тушу, але іноді пробую і нові рецепти приготування цього чудового овочу. Пропоную вам спробувати баклажани по-ліванських з рисом, м'ясом і різними приправами. Блюдо виходить дуже ароматним і смачним, таке можна навіть подати на святковий стіл. Спробуйте і з подругами поділіться.

Отже, як приготувати баклажани по-ліванських?

1. Для початку слід прибрати м'якоть з баклажанів, залишивши стінки приблизно по 7-8 мм.

2. Промийте рис, поки вода не стане прозорою, після чого дайте йому стекти.

3. На розпечену сковороду обсмажте цибулю і часник, не забуваючи помішувати, до повної готовності.

4. Додайте бульйон і тушкуйте на слабкому вогні близько 5 хвилин.

5. Тепер починаємо фарширувати баклажани: змішуємо рис з м'ясом і приправами.

6. Наповнюємо баклажани і поміщаємо з ємність з високими бортами.

7. Тушкуємо під кришкою і акуратно перевертаємо на інший бік.

Готовність страви визначається готовністю рису. Смачного!

Схожі рецепти