Азу з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Любіть експериментувати з традиційними стравами? Тоді вашій увазі пропонується варіація татарського азу з рисом. Це страви прекрасно підійде як для вечері, так і для обіду.
1. Рецепт приготування азу з рисом дуже схожий на традиційний. Для початку необхідно вимити, просушити і нарізати невеликими шматочками м'ясо.
2. У сотейник з товстим дном налити рослинне масло і добре його нагріти. Відправити туди м'ясо і обсмажити з усіх боків до золотистої скоринки.
3. У каструлю насипати рис і залити його 500 мілілітрах води. Поставити на вогонь, після закипання посолити і варити на повільному вогні.
4. Тим часом очистити і нарізати цибулю. Коли м'ясо добре обжарится, додати до нього цибулю і продовжувати смажити, поки цибуля не стане прозорим.
5. Потім в сотейник відправити вимиті і нарізані невеликими кубиками помідори. Гасити ще 5-10 хвилин.
6. За цей час нарізати огірки і також відправити до м'яса.
7. А тепер є два варіанти. Ви можете відварити рис повністю і потім окремо подати його з м'ясом. Але також можна зварений (але не до готовності) рис зняти з вогню і перекласти в сотейник.
8. Часник потрібно почистити і подрібнити (можна видавити через прес). Змішати з томатним соусом і відправити в сотейник.
9. Додати трохи води або заздалегідь приготованого бульйону. Посолити і поперчити за смаком і накрити кришкою.
10. Азу з рисом в домашніх умовах гасити до тих пір, поки м'ясо не стане м'яким.
11. Перед подачею можна прикрасити свіжою дрібно нарізаною зеленню.
- Яловичина - 500 грам
- Мал - 300 грам
- Солоний огірок - 2-3 штук
- Цибулина - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Томатний соус - 3-4 Ст. Ложок
- Часник - 2-3 зубчиків
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
2. У сотейник з товстим дном налити рослинне масло і добре його нагріти. Відправити туди м'ясо і обсмажити з усіх боків до золотистої скоринки.
3. У каструлю насипати рис і залити його 500 мілілітрах води. Поставити на вогонь, після закипання посолити і варити на повільному вогні.
4. Тим часом очистити і нарізати цибулю. Коли м'ясо добре обжарится, додати до нього цибулю і продовжувати смажити, поки цибуля не стане прозорим.
5. Потім в сотейник відправити вимиті і нарізані невеликими кубиками помідори. Гасити ще 5-10 хвилин.
6. За цей час нарізати огірки і також відправити до м'яса.
7. А тепер є два варіанти. Ви можете відварити рис повністю і потім окремо подати його з м'ясом. Але також можна зварений (але не до готовності) рис зняти з вогню і перекласти в сотейник.
8. Часник потрібно почистити і подрібнити (можна видавити через прес). Змішати з томатним соусом і відправити в сотейник.
9. Додати трохи води або заздалегідь приготованого бульйону. Посолити і поперчити за смаком і накрити кришкою.
10. Азу з рисом в домашніх умовах гасити до тих пір, поки м'ясо не стане м'яким.
11. Перед подачею можна прикрасити свіжою дрібно нарізаною зеленню.