Рецепт Азу з рисом фото

Азу з рисом
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
М'ясо, Яловичина, Крупи, Мал
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Любіть експериментувати з традиційними стравами? Тоді вашій увазі пропонується варіація татарського азу з рисом. Це страви прекрасно підійде як для вечері, так і для обіду.

1. Рецепт приготування азу з рисом дуже схожий на традиційний. Для початку необхідно вимити, просушити і нарізати невеликими шматочками м'ясо.

2. У сотейник з товстим дном налити рослинне масло і добре його нагріти. Відправити туди м'ясо і обсмажити з усіх боків до золотистої скоринки.

3. У каструлю насипати рис і залити його 500 мілілітрах води. Поставити на вогонь, після закипання посолити і варити на повільному вогні.

4. Тим часом очистити і нарізати цибулю. Коли м'ясо добре обжарится, додати до нього цибулю і продовжувати смажити, поки цибуля не стане прозорим.

5. Потім в сотейник відправити вимиті і нарізані невеликими кубиками помідори. Гасити ще 5-10 хвилин.

6. За цей час нарізати огірки і також відправити до м'яса.

7. А тепер є два варіанти. Ви можете відварити рис повністю і потім окремо подати його з м'ясом. Але також можна зварений (але не до готовності) рис зняти з вогню і перекласти в сотейник.

8. Часник потрібно почистити і подрібнити (можна видавити через прес). Змішати з томатним соусом і відправити в сотейник.

9. Додати трохи води або заздалегідь приготованого бульйону. Посолити і поперчити за смаком і накрити кришкою.

10. Азу з рисом в домашніх умовах гасити до тих пір, поки м'ясо не стане м'яким.

11. Перед подачею можна прикрасити свіжою дрібно нарізаною зеленню.

  • Яловичина - 500 грам
  • Мал - 300 грам
  • Солоний огірок - 2-3 штук
  • Цибулина - 1 штука
  • Помідор - 1 штука
  • Томатний соус - 3-4 Ст. Ложок
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
1. Рецепт приготування азу з рисом дуже схожий на традиційний. Для початку необхідно вимити, просушити і нарізати невеликими шматочками м'ясо.

2. У сотейник з товстим дном налити рослинне масло і добре його нагріти. Відправити туди м'ясо і обсмажити з усіх боків до золотистої скоринки.

3. У каструлю насипати рис і залити його 500 мілілітрах води. Поставити на вогонь, після закипання посолити і варити на повільному вогні.

4. Тим часом очистити і нарізати цибулю. Коли м'ясо добре обжарится, додати до нього цибулю і продовжувати смажити, поки цибуля не стане прозорим.

5. Потім в сотейник відправити вимиті і нарізані невеликими кубиками помідори. Гасити ще 5-10 хвилин.

6. За цей час нарізати огірки і також відправити до м'яса.

7. А тепер є два варіанти. Ви можете відварити рис повністю і потім окремо подати його з м'ясом. Але також можна зварений (але не до готовності) рис зняти з вогню і перекласти в сотейник.

8. Часник потрібно почистити і подрібнити (можна видавити через прес). Змішати з томатним соусом і відправити в сотейник.

9. Додати трохи води або заздалегідь приготованого бульйону. Посолити і поперчити за смаком і накрити кришкою.

10. Азу з рисом в домашніх умовах гасити до тих пір, поки м'ясо не стане м'яким.

11. Перед подачею можна прикрасити свіжою дрібно нарізаною зеленню.

Схожі рецепти