Австрійські малинові коржики
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування австрійських коржиків з малиновим варенням і лимонною цедрою.
Якщо малинове варення дуже густе, розбавте його водою.
- Вершкового масла - 450 грам
- Яєчних жовтки - 4 штуки
- Цукрового піску - 2 склянки
- Розпушувача - 2 чайних ложки
- Солі - 1/4 чайних ложки
- Цедри лимона - 1 Чайна ложка
- Малинового варення - 1 Склянка
- Цукрової пудри - 1/4 склянки
1. Збити вершкове масло в середній мисці міксером. Додати яєчні жовтки і добре перемішати.
2. Змішати цукор, борошно, розпушувач і сіль разом. Додати в суміш вершкового масла і жовтків і перемішувати до тих пір, поки не вийде однорідне тісто. Викласти тісто на посипану борошном робочу поверхню і сформувати дві кулі. Загорнути кожну кулю в поліетиленову плівку і заморозити, принаймні, 2 години або на ніч.
3. Розігріти духовку до 175 градусів. Дістати один шар тіста з холодильника і натерти на крупній тертці або за допомогою кухонного комбайна на деко.
4. Переконайтеся, що вся поверхня листа рівномірно покрита шматками тіста.
5. В кондитерський мішок або поліетиленовий пакет з прорізом в куточку викласти малинове варення. Покрити смугами варення всю поверхню тесту, відступаючи 1 см від краю.
6. Дістати тісто з холодильника і натерти його поверх варення. Посипати лимонною цедрою. Випікати до злегка золотистого кольору, 50-60 хвилин. Як тільки ви отримаєте коржик з духовки, посипте його цукровою пудрою.
7. Остудити коржик на решітці, потім розрізати на скибочки зазубреним ножем.