Австрійські рулетики з маком
(покроковий рецепт з фото)
Рулетики з маком - це традиційне ласощі на Великдень або Різдво. Пропоную замість звичних зробити ось такі цікаві. Розповім про рецепт, як приготувати австрійські рулетики з маком.
Можете додати горіхи до маку, рубані цукати або сухофрукти. Готові рулетики можна прикрасити цукровою пудрою після запікання, або зробіть для них глазур на основі сметани, вершків, лимонного соку (є й інші варіанти). Тісто можна замісити з допомогою хлібопічки або вручну. Дайте йому час, щоб піднятися, тоді випічка буде пишною.
- Вершкове масло - 7 Ст. Ложок(3 ст. L. Для тіста і 4 ст. L. Для начинки)
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 0, 5 склянки
- Борошно - 2, 5 склянки(+ 1/6 склянки)
- Сухі дріжджі - 2 чайних ложки
- Вода - 0, 5 склянки
- Цукрова пудра - 1/4 склянки
- Солодкий мак - 250 грам
1. Додайте в каструлю 1/6 склянки борошна і ½ склянки води, збийте ці інгредієнти на середньому вогні до отримання густої і гладкою пасти, потім зніміть з вогню і остудіть. Завдяки додаванню цієї маси в тісто, воно буде м'яким і пухнастим.
2. Для тіста: в чашу хлібопічки викладіть тільки що приготовлену суміш в каструлі, налийте молоко і додайте олію, цукор, сіль і яйце, зверху насипте борошно, зробіть невелике заглиблення і всипте в нього сухі дріжджі. Увімкніть хлібопічку в режимі «Основне тісто».
3. Коли тісто буде готове (через 2-3 годину, залежить від моделі), викладіть його на поверхню, посипану борошном, і розкачайте в прямокутник.
4. Решта 4 столові ложки масла трохи розтопіть або заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно було дуже м'яким. Змастіть маслом прямокутник, залишаючи краю.
5. Викладіть солодкий мак і розподіліть його по всьому пласту.
6. Поверніть прямокутник рулетиком.
7. Гострим ножем розрізати тісто на 2 частини, потім кожну ще на 8 частин.
8. У форму для запікання (у мене кругла) викладіть по 8 частин.
9. Накрийте випічку плівкою і залиште на 1 час.
10. Надішліть рулетки в розігрітий до 180 градусів духовку на 17-20 хвилин, до появи рум'яної скоринки.
11. Перекладіть рулетики з форми в тарілку і прикрасьте цукровою пудрою, потім остудіть і подавайте до столу.