Ананасовий джем
(покроковий рецепт з фото)
Іноді бувають випадки, коли ананас, який ми купили в магазині, виявився несмачним або не дуже соковитим. Відмінний вихід - приготувати з такого ананаса смачний і красивий джем.
Таким джемом можна перешаровуються печиво і навіть торти, його можна подавати до млинців і оладок, також можете полити їм сирну або рисову запіканку. Навіть з шматочком батона і чашкою чаю такий джем сподобається всім! Консистенція виходить густий і ніжною.
- Ананаси - 5 штук
- Цукор - 400 грам
- Лимон - 1 штука
- Обкладинка - 2 штуки
- Аніс - 4 штуки
- Гвоздика - 5 штук
1. Очистіть ананаси від шкірки.
2. Потім розділіть ананаси вздовж на 4 частини для зручності. Натріть фрукти на крупній тертці, відокремлюючи м'якоть від соку за допомогою друшляка.
3. М'якоть ананасів помістіть у велику каструлю. Додайте цукор, гвоздику, аніс і палички кориці.
4. Варіть джем протягом 2-2, 5 годин.
Як тільки ананаси будуть готові, очистіть їх від спецій.
Як тільки ананаси будуть готові, очистіть їх від спецій.
5. Готовий джем можна зберігати в герметичному контейнері до місяця.