Рецепт Ананасовий джем фото

Ананасовий джем
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Фрукти , Ананас
Вегетаріанське харчування
Літні
Солодке , Джеми , Заготовки
Кількість порцій: 4
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Іноді бувають випадки, коли ананас, який ми купили в магазині, виявився несмачним або не дуже соковитим. Відмінний вихід - приготувати з такого ананаса смачний і красивий джем.

Опис приготування:

Таким джемом можна перешаровуються печиво і навіть торти, його можна подавати до млинців і оладок, також можете полити їм сирну або рисову запіканку. Навіть з шматочком батона і чашкою чаю такий джем сподобається всім! Консистенція виходить густий і ніжною.

  • Ананаси - 5 штук
  • Цукор - 400 грам
  • Лимон - 1 штука
  • Обкладинка - 2 штуки
  • Аніс - 4 штуки
  • Гвоздика - 5 штук
ананасовий джем - фото крок 1
1. Очистіть ананаси від шкірки.
ананасовий джем - фото крок 2
2. Потім розділіть ананаси вздовж на 4 частини для зручності. Натріть фрукти на крупній тертці, відокремлюючи м'якоть від соку за допомогою друшляка.
ананасовий джем - фото крок 3
3. М'якоть ананасів помістіть у велику каструлю. Додайте цукор, гвоздику, аніс і палички кориці.
ананасовий джем - фото крок 4
4. Варіть джем протягом 2-2, 5 годин.
Як тільки ананаси будуть готові, очистіть їх від спецій.
ананасовий джем - фото крок 5
5. Готовий джем можна зберігати в герметичному контейнері до місяця.

Схожі рецепти