Американські стейки
(покроковий рецепт з фото)
У Штатах існує маса рецептів стейків, безліч способів їх приготування, це ціле мистецтво! Пропоную спробувати один з нью-йоркських стейків з грибами. Рекомендую рецепт на замітку!
Стейки традиційно готують американці тільки з яловичини. Всі інші свинячі або, Не дай Бог, рибні стейки, ними не розглядаються як такі взагалі. Для приготування американських стейків береться мармурова яловичина, тобто - спеціально вирощений сорт яловичини, який відрізняється від нашого м'яса на прилавках. Більш докладно про види стейків завжди можна почитати в інтернеті. Скажу лише, що в даному рецепті береться стейк міньйон - яловича вирізка без кістки. Можна взяти і великий стейк - тибун, з кісткою, порізати його на два стейка. Також нам знадобляться жирні вершки, вустерский соус (можете замінити на кисло-солодкий соус до м'яса), трохи коньяку і гриби.
- Стейк - 1-2 штук
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Цибуля - 0, 5 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Гриби - 5-6 штук
- Коньяк або бренді - 60 мілілітрів
- Вершки - 60 мілілітрів
- Гірчичний - 2 чайних ложки
- Бульйон - 60 мілілітрів
- Вустерський соус - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець, гострий соус - За смаком
Смажте стейки на великому вогні по дві хвилини з кожного боку.
Потім додайте гриби, помішуючи, готуйте ще хвилини 3.
Через хвилину або дві влийте бульйон, додайте вустерский соус, пару крапель гострого соусу, спеції, готуйте, поки соус не загусне.
Прогрійте стейк в соусі хвилину-дві.