Американські млинці «панкейкі»
(покроковий рецепт з фото)
Млинці або оладки до сніданку - це не тільки слов'янська традиція. Ось і в Америці люблять поласувати цим видом випічки. Розповідаю про рецепт, як приготувати американські млинці «панкейк».
Традиційні панкейкі трохи відрізняються від наших оладок товщиною, вони набагато пишніше. Їх подають з кленовим сиропом, з розтопленим вершковим маслом і ягодами. Їх укладають один на одного і розрізають ножем все відразу. Можна заздалегідь зробити тісто і зберігати його в холодильнику кілька днів.
- Молоко - 1 Склянка
- Яйця - 1 штука
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 140 грам
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Кленовий сироп - За смаком
- Ягоди - За смаком
1
Змішайте борошно з цукровим піском, розпушувачем і сіллю. В окрему миску влийте молоко, розтоплене вершкове масло і яйця.
2
Додайте сухі складові до рідких і добре перемішайте віночком.
3
Розігрійте сковороду з рослинним маслом і вилийте трохи тесту, сформуйте невеликий млинець (або скористайтеся кулінарним кільцем).
4
Обсмажуйте з кожного боку близько 1-2 хвилин до утворення рум'яної скоринки.
5
Укладайте панкейкі один на одного, полийте кленовим сиропом і викладіть зверху маленький шматочок масла, подавайте з ягодами.