Американські панкейкі
(покроковий рецепт з фото)
Американські панкейкі - це щось середнє між млинцями і оладками, вони відмінно підходять для смачного сніданку. Печуться ніжні і пишні млинці на сухій сковорідці.
Американські панкейкі я частенько роблю вранці в неділю. Використовую відразу дві невеликі сковорідки. До речі, якщо панкейкі прилипають до сковороди, то злегка змастіть її маслом. Подаю панкейкі з густим джемом, нутелою або арахісовим маслом. Також прекрасно до них підходить сметана. А іноді роблю невеликі тортики: наприклад, змащую кожен шар нутелою і складаю в три-чотири поверхи. Вся моя родина із задоволенням ласують ніжними, пишними млинцями. Успіхів і приємного апетиту!
- Борошно - 1, 5 склянки
- Молоко - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Олія - 2 Ст. Ложки (рафінована або вершкове)
1. Підготуйте продукти для панкейк. Я використовую склянки об'ємом 200 мл.
2. Візьміть глибоку зручну тару для змішування продуктів міксером. Влийте туди молоко, додайте масло рослинне, щіпку солі, цукор і яйце. Міксером на максимальних обертах збийте суміш до утворення піни, хвилин 5-7.
3. Всипте просіяне борошно і розпушувач. Міксером змішайте всі інгредієнти до однорідного стану, грудочок бути не повинно.
4. Testo майже, по консистенції воно повинно бути не таким густим, як на звичайні оладки. Переходимо до смаження.
5. Візьміть антипригарним сковороду, розігрійте її добре і зменшіть вогонь до мінімуму. Столовою ложкою викладайте тісто на суху сковороду, формуючи кола. Якщо ви впевнені у своїй сковороді, то змастіть її ватним тампоном, змоченим в маслі або шматочком сала. Таку процедуру потрібно зробити тільки перед першою партією. Як тільки на поверхні утворюються великі бульбашки, переверніть і дожарьте з іншого боку. Панкейкі готові! приємного!