Американські булочки
(покроковий рецепт з фото)
Американські булочки - чудова випічка, яка відмінно підійде до чаю, кава, молоку або компоту. Як правило, їх печуть з корицею. Просто і дуже смачно.
Такі булочки приготувати дуже просто. Особливо тим, хто вже знайомий з дріжджовим, здобним тестом. Тут воно класичне. Час випічки залежить від вашої духовки, багато печуть їх за 20 хвилин. У мене інший випадок. Глазур беріть будь-яку за смаком і наявності. Часто це суміш вершкового масла, сирного сиру і цукрової пудри. А у мене була відмінна готова лимонна глазур в пакеті, яку я розвела гарячою водою. Солодке тісто добре поєднується з лимонною кислинкою. Булочки виходять ніжні, повітряні і дуже смачні.
- Молоко - 200 мілілітрів
- Дріжджі - 20 грам (свіжі)
- Цукор - 10 Ст. Ложок(5 ст.Л. - в тісто, 5 ст.Л. - на посипання)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Кориця мелена - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 80 грам(50 грам - в тісто, 30 грам - для змазування тіста)
- Яйце - 1 штука
- Лимонна глазур - 75 грам
Підготуйте інгредієнти для приготування американських булочок.
У миску викладіть дріжджі.
Налийте тепле молоко, додайте сіль і цукор. Перемішайте з дріжджами.
Додайте розтоплене вершкове масло.
Поступово всипте борошно.
Замісити м'яке, еластичне тісто.
Миску з тестом накрийте харчовою плівкою, поставте в тепле місце і дайте підійти.
Тісто дістаньте з миски, обомніте і розкачайте в пласт.
Змастіть пласт тесту м'яким вершковим маслом.
Цукор змішайте з меленою корицею і посипте тісто.
Сверре тісто ruletom.
Наріжте тісто на шматочки шириною 3-4 см.
Викладіть булочки в форму для випічки, накрийте харчовою плівкою і дайте постояти в теплі 20-30 хвилин.
Змастіть збитим яйцем.
Надішліть в духовку, розігріту до 175-180 градусів. Печіть булочки 40-45 хвилин.
Готові булочки полийте глазур'ю і подавайте до столу. Приємного чаювання!