Американські мафіни
(покроковий рецепт з фото)
Шоколадні мафіни - відмінний варіант швидкої і смачної випічки для десерту на святковий стіл або сімейне чаювання. Пригощайтеся ніжними, з приємним ароматом і смаком какао, шоколадними мафінів.
Як приготувати американські мафіни? В даному рецепті яйця використовують по мінімуму, для пишності тесту додають рослинне масло без запаху, молоко і розпушувач.
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 165 грам
- Ванілін - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Масло рослинне - 75 мілілітрів
- Молоко - 75 мілілітрів
- Борошно - 140 грам
- Какао - порошок - 30 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
Підготуйте необхідні продукти. Борошно, розпушувач і какао-порошок просійте в окрему миску.
Яйце, цукор, ванілін і сіль збийте міксером на високій швидкості в пишну світлу піну. Влийте рослинне масло, молоко, збийте на повільній швидкості міксера. Додайте суху суміш борошна і какао-порошку, перемішайте до однорідності на повільній швидкості.
У формочки для маффінів помістіть паперові капсули. Заповніть їх тестом на половину обсягу.
Поставте їх випікатися в розігріту до 200 º (390ºF ) духовку на 20 хвилин. Перевірте на готовність: зубочистка з середини маффіни повинна виходити сухою.
Повністю остудіть. Смачного!