Рецепт Аджика варена на зиму з помідорів фото

Аджика варена на зиму з помідорів
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Українська кухня
Овочі, Помідор
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід
Заготовки, Аджика

Коли настає осінь, починається паніка. І пов'язана вона, звичайно, з консервацією. Треба встигнути наробити запасів, поки є, з чого. Ось, як приготувати аджику варену на зиму з помідорів.

Аджика готується різними способами за різними рецептами. Ви можете самі варіювати, скільки помідорів, болгарського і чилі перців класти. Це суто індивідуальний вибір, який залежить від ваших особистих переваг. У аджику, крім перцю, часнику і цибулі, часто ще кладуть хрін. Тоді вона виходить ще більш міцний, так би язикати, на російський манер.

  • Помідори - 5 кілограм
  • Перець болгарський - 1 кілограм
  • Морква - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 600 грам
  • Часник - 400 грам
  • Перець гострий - 150 грам (кладемо за смаком)
  • Масло рослинне - 1, 5 склянки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Сіль неочищена - 0, 5 склянки (кладемо за смаком)
  • Оцет 9% - 150 мілілітрів
аджика варена на зиму з помідорів - фото крок 1
У нас в наявності пристойна порція овочів, з якими потрібно якомога швидше розправитися. Спершу помиємо їх і позбавимо від зіпсованих частин (якщо потрібно). Особливо це стосується помідорів. На вигляд вони можуть здаватися абсолютно цілими. Розріжте їх і понюхайте. Пахнуть добре - відправляйте в м'ясорубку!
аджика варена на зиму з помідорів - фото крок 2
Якщо м'ясорубки немає, скористайтеся блендером. Взагалі-то овочі можна просто дрібно нарізати і згасити, а потовкти вже в процесі варіння. Виходить майже така ж консистенція. Очищаємо болгарський і гострий перці від хвостиків, їх також перемелює.
аджика варена на зиму з помідорів - фото крок 3
Чистим морковь, часник і цибулю. Їх можна потерти на тертці, або теж перемолоти в м'ясорубці або комбайні. Кладемо все перемелені овочі в одну велику каструлю, ставимо на плиту.
аджика варена на зиму з помідорів - фото крок 4
Коли овочі закиплять, зменшуємо температуру і тушкуємо ще годину. Після чого наливаємо рослинного масла, кладемо цукор, сіль і оцет. Тушкуємо на дуже тихому вогні ще близько двох годин. Потім стерилізуємо банки. Готову аджику закладаємо в банки (до країв) і закочує.
аджика варена на зиму з помідорів - фото крок 5
Стерилізувати банки з кришками можна як на паровій бані, так і в духовці, просушити їх після промивання. Перевертаємо банки вниз кришками, залишаємо на добу. Потім відносимо в льох або в холодильник. Ось де я годую.

Схожі рецепти