Варена аджика на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Свіжа аджика - це дуже смачний і корисний продукт, але якщо хочете зберегти її на зиму, то не обійтися без варіння. Дивіться рецепт.
Зварити аджику дуже просто: достатньо мати під рукою м'ясорубку або блендер. Всі овочі подрібніть, проваріть і закатати. Хай щастить!
- Перець болгарський - 1 кілограм
- Перець пекучий - 250 грам
- Помідор - 1, 5 кілограма
- Часник - 200 грам
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Оцет столовий 9% - 50 мілілітрів
- Масло rafinirovannoe - 50 мілілітрів
- Приправи - За смаком (перець чорний мелений, базилік, кріп і т.Д)
Підготуйте все овочі: вимийте їх, видаліть насіння і хвостики, очистіть від шкірки.
Поріжте перець зручними для подрібнення шматочками. Горький я залишила цілим, тільки відрізала хвостики.
Подрібнюємо перець і часник.
Подрібнюємо болгарський перець.
Помідори пюріруем (можна пропустити через соковижималку).
Поставте овочі варитися на слабкий вогонь, з моменту закипання варіть 35-40 хвилин.
Приготуйте масло, оцет і спеції.
Додайте їх в аджику і проваріть ще 10 хвилин.
У стерильні баночки розкладіть готову аджику, закрийте стерильними кришками. Переверніть банки догори дном до повного охолодження. Готово!