Варена кукурудза на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Хочете заготовити кукурудзу, але на консервацію немає часу? відмінний варіант - це варена кукурудза на зиму в домашніх умовах. Початки зберігають свій смак і цілий рік свіжа кукурудза на столі.
1. Рецепт приготування вареної кукурудзи на зиму досить простий. Для початку необхідно очистити качани від волосків і листя.
2. Ретельно промити її під проточною водою.
3. Великі качани краще розрізати навпіл, щоб вони займали менше місця. Також рекомендується зрізати по 1 сантиметру з хвостиків, де зернятка зазвичай занадто дрібних, а підстава занадто грубе.
4. На дно каструлі викласти листя від кукурудзи. Разместить початки так, щоб зверху залишилося ще близько 5-6 сантиметрів.
5. Накрити листям і залити кукурудзу холодною водою.
6. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Варити близько 5-7 хвилин на середньому вогні молоді качани, 10-15 хвилин добре дозрілі.
7. Потім зняти з вогню, злити гарячу воду і облити холодною.
8. Викласти качани на паперовий рушник і промокнути залишки води.
9. Сухі качани відправити в морозилку, розклавши на широкому підносі або блюді.
10. Коли кукурудза підмерзне, качани можна перекласти в пакет або пластикову ємність.
11. Варена кукурудза на зиму в домашніх умовах може зберігатися в морозилці весь рік до наступного сезону. Для подачі на стіл її необхідно відправити в гарячу воду без розморожування і проварити близько 10 хвилин.
- Кукурудза - 5-6 штук
2. Ретельно промити її під проточною водою.
3. Великі качани краще розрізати навпіл, щоб вони займали менше місця. Також рекомендується зрізати по 1 сантиметру з хвостиків, де зернятка зазвичай занадто дрібних, а підстава занадто грубе.
4. На дно каструлі викласти листя від кукурудзи. Разместить початки так, щоб зверху залишилося ще близько 5-6 сантиметрів.
5. Накрити листям і залити кукурудзу холодною водою.
6. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Варити близько 5-7 хвилин на середньому вогні молоді качани, 10-15 хвилин добре дозрілі.
7. Потім зняти з вогню, злити гарячу воду і облити холодною.
8. Викласти качани на паперовий рушник і промокнути залишки води.
9. Сухі качани відправити в морозилку, розклавши на широкому підносі або блюді.
10. Коли кукурудза підмерзне, качани можна перекласти в пакет або пластикову ємність.
11. Варена кукурудза на зиму в домашніх умовах може зберігатися в морозилці весь рік до наступного сезону. Для подачі на стіл її необхідно відправити в гарячу воду без розморожування і проварити близько 10 хвилин.