Рецепт Варена кукурудза на зиму фото

Варена кукурудза на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кукурудза
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Заготовки
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 30 хв.

Хочете заготовити кукурудзу, але на консервацію немає часу? відмінний варіант - це варена кукурудза на зиму в домашніх умовах. Початки зберігають свій смак і цілий рік свіжа кукурудза на столі.

Опис приготування:

1. Рецепт приготування вареної кукурудзи на зиму досить простий. Для початку необхідно очистити качани від волосків і листя.

2. Ретельно промити її під проточною водою.

3. Великі качани краще розрізати навпіл, щоб вони займали менше місця. Також рекомендується зрізати по 1 сантиметру з хвостиків, де зернятка зазвичай занадто дрібних, а підстава занадто грубе.

4. На дно каструлі викласти листя від кукурудзи. Разместить початки так, щоб зверху залишилося ще близько 5-6 сантиметрів.

5. Накрити листям і залити кукурудзу холодною водою.

6. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Варити близько 5-7 хвилин на середньому вогні молоді качани, 10-15 хвилин добре дозрілі.

7. Потім зняти з вогню, злити гарячу воду і облити холодною.

8. Викласти качани на паперовий рушник і промокнути залишки води.

9. Сухі качани відправити в морозилку, розклавши на широкому підносі або блюді.

10. Коли кукурудза підмерзне, качани можна перекласти в пакет або пластикову ємність.

11. Варена кукурудза на зиму в домашніх умовах може зберігатися в морозилці весь рік до наступного сезону. Для подачі на стіл її необхідно відправити в гарячу воду без розморожування і проварити близько 10 хвилин.

  • Кукурудза - 5-6 штук
1. Рецепт приготування вареної кукурудзи на зиму досить простий. Для початку необхідно очистити качани від волосків і листя.

2. Ретельно промити її під проточною водою.

3. Великі качани краще розрізати навпіл, щоб вони займали менше місця. Також рекомендується зрізати по 1 сантиметру з хвостиків, де зернятка зазвичай занадто дрібних, а підстава занадто грубе.

4. На дно каструлі викласти листя від кукурудзи. Разместить початки так, щоб зверху залишилося ще близько 5-6 сантиметрів.

5. Накрити листям і залити кукурудзу холодною водою.

6. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Варити близько 5-7 хвилин на середньому вогні молоді качани, 10-15 хвилин добре дозрілі.

7. Потім зняти з вогню, злити гарячу воду і облити холодною.

8. Викласти качани на паперовий рушник і промокнути залишки води.

9. Сухі качани відправити в морозилку, розклавши на широкому підносі або блюді.

10. Коли кукурудза підмерзне, качани можна перекласти в пакет або пластикову ємність.

11. Варена кукурудза на зиму в домашніх умовах може зберігатися в морозилці весь рік до наступного сезону. Для подачі на стіл її необхідно відправити в гарячу воду без розморожування і проварити близько 10 хвилин.

Схожі рецепти