Аджика огіркова на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Розповідаю, як зробити аджику огіркову на зиму. Виходить дуже пікантна і гостра овочева закуска! Виглядає цікаво і по-новому. Рекомендую спробувати!
Такий простий рецепт аджики огіркової на зиму мені підказала моя мама. Звичайно ж, я спочатку боялася готувати таким чином - занадто багато оцту все ж, як на мене. Але якщо брати оцет з малим відсотком, то, крім сильного запаху на кухні, ніякої шкоди немає! Так що розповім, як зробити аджику огіркову на зиму за моїм рецептом, а ви, при бажанні, можете по-старому прокип'ятити все овочі в воді, а потім додати оцет, теж буде смачно.
- Огірки - 1 кілограм
- Кольорова капуста - 500 грам
- Кабачок - 500 грам
- Вода - 2 L
- Оцет столовий 6-проц. - 1, 5 L
- Цукор - 250 грам
- Сіль - 100 грам
- Борошно - 30 грам
- Імбир мелений - 20 грам
- Гірчичний порошок - 20 грам
- Куркума - 10 грам
1. Ось інгредієнти, які нам знадобляться. Овочі ретельно миємо.
2. Нарізаємо овочі дрібно, сіль розводимо у воді, нехай хоча б 12 годин (а краще і все 24) постоять в солоній воді. Потім воду злити.
3. Тепер просто переміщаємо всі овочі в каструлю, заливаємо оцтом, нехай на дрібному вогні варяться. Буде "важкий" пар, так що включите витяжку. Домішуємо поступово цукор, потім і всі зазначені спеції.
4. Овочі повинні стати м'якими, але не розваритися (оцет в цьому допомагає). Підготуйте баночки, в стерильні підготовлені банки розкладаємо гарячу суміш. Закриваємо стерильними кришками на зиму. Готово!