Рецепт Аджика огіркова на зиму фото

Аджика огіркова на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Огірок
Вегетаріанське харчування
На обід
Аджика
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Розповідаю, як зробити аджику огіркову на зиму. Виходить дуже пікантна і гостра овочева закуска! Виглядає цікаво і по-новому. Рекомендую спробувати!

Опис приготування:

Такий простий рецепт аджики огіркової на зиму мені підказала моя мама. Звичайно ж, я спочатку боялася готувати таким чином - занадто багато оцту все ж, як на мене. Але якщо брати оцет з малим відсотком, то, крім сильного запаху на кухні, ніякої шкоди немає! Так що розповім, як зробити аджику огіркову на зиму за моїм рецептом, а ви, при бажанні, можете по-старому прокип'ятити все овочі в воді, а потім додати оцет, теж буде смачно.

  • Огірки - 1 кілограм
  • Кольорова капуста - 500 грам
  • Кабачок - 500 грам
  • Вода - 2 L
  • Оцет столовий 6-проц. - 1, 5 L
  • Цукор - 250 грам
  • Сіль - 100 грам
  • Борошно - 30 грам
  • Імбир мелений - 20 грам
  • Гірчичний порошок - 20 грам
  • Куркума - 10 грам
аджика огіркова на зиму - фото крок 1
1. Ось інгредієнти, які нам знадобляться. Овочі ретельно миємо.
аджика огіркова на зиму - фото крок 2
2. Нарізаємо овочі дрібно, сіль розводимо у воді, нехай хоча б 12 годин (а краще і все 24) постоять в солоній воді. Потім воду злити.
аджика огіркова на зиму - фото крок 3
3. Тепер просто переміщаємо всі овочі в каструлю, заливаємо оцтом, нехай на дрібному вогні варяться. Буде"важкий" пар, так що включите витяжку. Домішуємо поступово цукор, потім і всі зазначені спеції.
аджика огіркова на зиму - фото крок 4
4. Овочі повинні стати м'якими, але не розваритися (оцет в цьому допомагає). Підготуйте баночки, в стерильні підготовлені банки розкладаємо гарячу суміш. Закриваємо стерильними кришками на зиму. Готово!

Схожі рецепти