Золотий сироп
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 55 хв.
Дуже часто в англомовних рецептах випічки, десертів і глазурі зустрічається інгредієнт - Golden syrup. Я недавно дізналася, як приготувати золотий сироп в домашніх умовах, і вирішила поділитися з вами.
Опис приготування:
Обожнюю такі рецепти! Без всяких проблем і турбот - готовий золотий сироп! всього 5 хвилин потрібно приділити, щоб простежити за розчиненням цукру, а потім просто довіртеся мультиварці.
Золотий сироп може замінити мед або глюкозу в випічці, десерти та глазур.
Рецепт орієнтований на власників мультіварок, але я уточню, як можна приготувати і в каструлі з товстим або подвійним дном. Приємних вам клопоту на кухні!
- Вода - 200 мілілітрів
- Цукор - 400 грам
- Сік лимонний - 50 мілілітрів (свіжовичавлений)
Отвесьте необхідні інгредієнти.
Воду і цукор доведіть до кипіння і проваріть пару хвилин до розчинення цукру (режим - "Мультіповар" , т - 160° С) або в каструлі з товстим дном на середньому вогні.
Додайте свіжовичавлений лимонний сік, варіть сироп 50 хвилин в режимі «Мультіповар» (t - 110 ° C) при листівкою кришці або в каструлі на дуже повільному вогні протягом 45-50 хвилин, не розмішуючи. Температура сиропу не повинна перевищити 110 ° C. Сироп придбає колір меду, а по консистенції буде трохи рідині.
Перелийте золотий сироп в чисту банку. Зберігайте в холодильнику при закритій кришці.
Сироп загусне через 1-2 дня. У мене загус на наступний день.