Зморшки запечені під сиром з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Приголомшливий рецепт з першими весняними грибами. Блюдо виходить ніжне на смак, для справжніх гурманів! По-моєму, це найсмачніше блюдо з зморшків, яке тільки можна приготувати
Кількість порцій: 3
- Сморчки - 1 кілограм (у сирому вигляді, прямо з лісу)
- Картопля - 6-8 штук (середнього розміру)
- Сир - 150 грам
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Майонез - 4 Ст. Ложки
Гриби замочити у воді на 15 хвилин, щоб змився пісок і вилізли равлики, які часто не помітні.
Міняємо воду, варимо гриби 15 хвилин, зливаємо воду і варимо ще 15 хвилин.
Воду злити, гриби віджати від води.
Гриби порізати на маленькі шматочки, картоплю порізати кружальцями і викласти все це на деко. Картоплю злегка посипати приправою для картоплі або курячим бульйоном.
Сир натерти, змішати зі сметаною і майонезом. Намазати цією масою зверху наші грибочки і картоплю.
Запікати в духовці 30-40 хвилин (до золотистої скоринки) при температурі 180 градусів.