Рецепт Зморшки запечені під сиром з картоплею фото

Зморшки запечені під сиром з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби , Сморчки
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Час приготування: 40 хв.

Приголомшливий рецепт з першими весняними грибами. Блюдо виходить ніжне на смак, для справжніх гурманів! По-моєму, це найсмачніше блюдо з зморшків, яке тільки можна приготувати

Кількість порцій: 3
  • Сморчки - 1 кілограм (у сирому вигляді, прямо з лісу)
  • Картопля - 6-8 штук (середнього розміру)
  • Сир - 150 грам
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Майонез - 4 Ст. Ложки
зморшки запечені під сиром з картоплею - фото крок 1
Гриби замочити у воді на 15 хвилин, щоб змився пісок і вилізли равлики, які часто не помітні.
зморшки запечені під сиром з картоплею - фото крок 2
Міняємо воду, варимо гриби 15 хвилин, зливаємо воду і варимо ще 15 хвилин.
зморшки запечені під сиром з картоплею - фото крок 3
Воду злити, гриби віджати від води.
зморшки запечені під сиром з картоплею - фото крок 4
Гриби порізати на маленькі шматочки, картоплю порізати кружальцями і викласти все це на деко. Картоплю злегка посипати приправою для картоплі або курячим бульйоном.
зморшки запечені під сиром з картоплею - фото крок 5
Сир натерти, змішати зі сметаною і майонезом. Намазати цією масою зверху наші грибочки і картоплю.
зморшки запечені під сиром з картоплею - фото крок 6
Запікати в духовці 30-40 хвилин (до золотистої скоринки) при температурі 180 градусів.

Схожі рецепти