Рецепт Журавлинний-апельсинове печиво фото

Журавлинний-апельсинове печиво
(покроковий рецепт з фото)

Іспанська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На швидку руку
Випічка, Солодке, Печиво

Пропоную спекти смачне розсипчасте печиво з ароматом апельсина і кислинкою журавлини. Головне в процесі приготування не перетримати печиво в духовці і не з'їсти все відразу.

Смачне клюквенно-апельсинове печиво робиться дуже просто і швидко. Замість журавлини ви можете взяти сушену вишню, курагу або чорнослив. Перетворити в жирну крихту борошно з цукром і холодним маслом можна за допомогою блендера або в ручну. Для цього холодне масло натерти на тертці, а потім змішати з борошном і цукром. З апельсина потрібно натерти цедру, тільки жовту частину. І врахуйте: чим більше цедри, тим сильніше буде аромат печива.

Соку може знадобитися трохи більше або менше, додавайте потроху. Тісто має зібратися в грудку, але при цьому трохи розсипатися. Білок в це печиво не йде. Так як зробить його жорстким.

Тісто можна прибрати в морозилку і зберігати там протягом 2-х тижнів.

Чи не передержіте печиво в духовці, навіть якщо вам здається, що воно ще не готове. Інакше отримаєте замість розсипчастого «дубове» печиво. Дайте печінкою повністю охолонути, і тільки після цього знімайте. У гарячому вигляді воно дуже крихке.


  • Борошно - 375 грам
  • Вершкове масло - 225 грам
  • Журавлина - 75 грам (в'ялена)
  • Цукор - 150 грам
  • Апельсин - 1 штука
  • Жовток яєчний - 1 штука
  • Апельсиновий сік - 2 Ст. Ложки
журавлинний-апельсинове печиво - фото крок 1
Складові.
журавлинний-апельсинове печиво - фото крок 2
Журавлину покладіть в чашу блендера, додайте 2 ст. L. Цукру, подрібніть журавлину до дрібних шматочків.
журавлинний-апельсинове печиво - фото крок 3
Апельсин гарненько вимийте під гарячою водою з милом і щіткою. Протріть насухо, натріть теркою всю цедру.
журавлинний-апельсинове печиво - фото крок 4
За допомогою блендера змішайте разом борошно, цукор і холодне вершкове масло до стану крихти.
журавлинний-апельсинове печиво - фото крок 5
Додайте до борошняної масі журавлину і цедру. Перемішайте.
журавлинний-апельсинове печиво - фото крок 6
Додайте жовток і сік. Швидко замісіть тісто. Якщо воно сильно кришиться і не хоче з'єднуватися, додайте ще по чуть-чуть сік. Але тісто не повинно бути щільним, лише трішки кришитися.
журавлинний-апельсинове печиво - фото крок 7
Розділіть тісто на кілька частин, сформуйте ковбаски. Загорніть кожну в плівку і приберіть в холодильник на 20-30 хвилин.
журавлинний-апельсинове печиво - фото крок 8
Вийміть тісто і наріжте його на кружечки товщиною 0.5 см.
журавлинний-апельсинове печиво - фото крок 9
Перекладіть їх на деко, застелений папером для випічки, і випікайте в гарячій духовці при t = 180, приблизно 12-14 хвилин, повинен зарум'яниться низ печива.
журавлинний-апельсинове печиво - фото крок 10
Головне не перетримаєте печиво. Зверху воно майже не змінить колір.
журавлинний-апельсинове печиво - фото крок 11
Смачного!

Схожі рецепти