Журавлинний-апельсинове печиво
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную спекти смачне розсипчасте печиво з ароматом апельсина і кислинкою журавлини. Головне в процесі приготування не перетримати печиво в духовці і не з'їсти все відразу.
Смачне клюквенно-апельсинове печиво робиться дуже просто і швидко. Замість журавлини ви можете взяти сушену вишню, курагу або чорнослив. Перетворити в жирну крихту борошно з цукром і холодним маслом можна за допомогою блендера або в ручну. Для цього холодне масло натерти на тертці, а потім змішати з борошном і цукром. З апельсина потрібно натерти цедру, тільки жовту частину. І врахуйте: чим більше цедри, тим сильніше буде аромат печива.
Соку може знадобитися трохи більше або менше, додавайте потроху. Тісто має зібратися в грудку, але при цьому трохи розсипатися. Білок в це печиво не йде. Так як зробить його жорстким.
Тісто можна прибрати в морозилку і зберігати там протягом 2-х тижнів.
Чи не передержіте печиво в духовці, навіть якщо вам здається, що воно ще не готове. Інакше отримаєте замість розсипчастого «дубове» печиво. Дайте печінкою повністю охолонути, і тільки після цього знімайте. У гарячому вигляді воно дуже крихке.
- Борошно - 375 грам
- Вершкове масло - 225 грам
- Журавлина - 75 грам (в'ялена)
- Цукор - 150 грам
- Апельсин - 1 штука
- Жовток яєчний - 1 штука
- Апельсиновий сік - 2 Ст. Ложки