Апельсинове печиво
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 30-40
Час приготування: 45 хв.
Хочете спробувати незвичайно хрустке, ароматне і дуже оригінальне апельсинове печиво в домашніх умовах? Тоді запам'ятовуйте цей досить простий рецепт.
Опис приготування:
Варіантів, як зробити апельсинове печиво існує досить, однак цей рецепт несхожий на інші. Це вишукане, апетитне печиво, яке здатне здивувати навіть найдосвідченіших ласунів.
- Цукор - 200 грам
- Борошно - 180-200 грам
- Апельсиновий сік - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 200 грам
- Апельсин - 1 штука
1. Цей досить простий рецепт апельсинового печива, проте в такому варіанті ви його точно ще не пробували. Для початку необхідно з'єднати просіяне борошно з цукром і акуратно перемішати.
2. Вершкове масло розтопити в мікрохвильовій печі або на сковороді.
3. Масло потрібно остудити трохи. А тим часом вимити апельсин і натерти на тертці цедру. З'єднати цедру з вичавленим соком.
4. У борошно вилити сік і акуратно перемішати.
5. Коли маса стане однорідною, влити вершкове масло і знову почати перемішувати.
6. Тісто має вийде м'яким, Не густо і однорідним - без грудочок.
7. Рецепт приготування апельсинового печива вимагає отсадки тесту через кондитерський мішок (можна використовувати звичайний пакет з надрізаним краєм).
8. Відсадити невеликі кружечки на деко і відправити в розігріту духовку.
9. Тепер починається найцікавіший процес, який робить це апельсинове печиво в домашніх умовах незвичайним. Коли печиво стало золотавим, його потрібно дістати з духовки, дати охолонути близько 1 хвилини і розкачати качалкою або склянкою, наприклад. Потім акуратно зняти лопаткою і відправити в духовку ще на 1-2 хвилини.
10. Ось таке печиво після охолодження можна подавати до столу. Цей рецепт заслуговує на увагу, обов'язково спробуйте повторити його будинку.