Журавлинна сальса
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 15 хв.
Дуже яскраву, апетитну і смачну ягідну сальсу я хочу запропонувати вам спробувати. Якщо ви любите доповнювати щоденні або святкові страви соусами, цей рецепт обов'язково варто взяти на замітку.
Опис приготування:
Покажу вам, як приготувати журавлинний сальсу, яка відмінно доповнить закуски або основні блюда. На сам процес у вас піде близько 15 хвилин, але перед подачею потрібно дати соусу настоятися не менше 2 годин. Використовувати можна як свіжу, так і заморожену ягоду. Спробуйте обов'язково!
- Журавлина - 350 грам
- Вода - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Петрушка - 1/2 пучка
- Цибуля зелена - 1/3 пучка
- Сік лимона або лайма - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Гострий перець - 1-2 штук
1. У каструльці з'єднайте воду і цукор.
2. Доведіть до кипіння і дайте цукру розчинитися.
3. Викладіть ягоди і млоїте хвилин 7 на середньому вогні.
4. Сироп з ягід злийте, надішліть їх в чашу блендера. Додайте зелень, гострий перець, сік лимона або лайма. Подрібніть все до однорідності.
5. За смаком додайте сіль і при необхідності ще цукру.
6. Накрийте харчової плівкою і відправте в холодильник настоюватися. Журавлинна сальса - це нереально смачно і ароматно!