Журавлинна сальса
(покроковий рецепт з фото)
Дуже яскраву, апетитну і смачну ягідну сальсу я хочу запропонувати вам спробувати. Якщо ви любите доповнювати щоденні або святкові страви соусами, цей рецепт обов'язково варто взяти на замітку.
Покажу вам, як приготувати журавлинний сальсу, яка відмінно доповнить закуски або основні блюда. На сам процес у вас піде близько 15 хвилин, але перед подачею потрібно дати соусу настоятися не менше 2 годин. Використовувати можна як свіжу, так і заморожену ягоду. Спробуйте обов'язково!
- Журавлина - 350 грам
- Вода - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Петрушка - 1/2 пучка
- Цибуля зелена - 1/3 пучка
- Сік лимона або лайма - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Гострий перець - 1-2 штук
1. У каструльці з'єднайте воду і цукор.
2. Доведіть до кипіння і дайте цукру розчинитися.
3. Викладіть ягоди і млоїте хвилин 7 на середньому вогні.
4. Сироп з ягід злийте, надішліть їх в чашу блендера. Додайте зелень, гострий перець, сік лимона або лайма. Подрібніть все до однорідності.
5. За смаком додайте сіль і при необхідності ще цукру.
6. Накрийте харчової плівкою і відправте в холодильник настоюватися. Журавлинна сальса - це нереально смачно і ароматно!