Ананасова сальса
(покроковий рецепт з фото)
Ананасова сальса - це щось середнє між соусом і салатом. У Мексиці ананасовий сальсу традиційно подають до м'ясних і рибних страв як гарнір. Просто, швидко і свіжо.
Ананасова сальса не входить ні в одну загальноприйняту в слов'янських країнах категорію страв. Ананасова сальса не схожа ні на салат, ні на соус, ні на гарнір. У Мексиці сальсу, що є сумішшю дрібно нарізану овочів і фруктів, прийнято вважати соусом. Особисто мені все одно, як називати ананасовий сальсу - головне, що це простий у приготуванні і дуже смачний акомпанемент до більшості страв з м'яса, риби або птиці.
- Ананас свіжий - 1/2 штуки
- Червоний перець - 1/2 штуки
- Перець халапеньо - 2 штуки
- Зелена цибуля - 6 штук
- М'якоть кокоса - 1/2 склянки
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
Складові.
Ананас чистим, нарізаємо дрібними кубиками.
Аналогічно дрібними кубиками нарізаємо перець.
Так само ріжемо перчики халапеньо. Змішуємо всі нарізане.
Додаємо в сальсу зелена цибуля.
Туди ж додаємо м'якоть кокоса.
Вичавлюємо трохи лимонного соку.
Додаємо дрібно нарізану кінзу.
Перемішуємо.
Ананасова сальса готова!