Желе з шампанського з фруктами і ягодами
(покроковий рецепт з фото)
Думаєте, який десерт приготувати на романтичну вечерю? Я з радістю вам допоможу! Желе з шампанського з фруктами і ягодами! це яскраво, смачно і ефектно! Дивуйте коханих з приводу і без!
Ви можете взяти абсолютно будь-які фрукти і ягоди на свій смак, навіть консервовані! Часу на приготування піде зовсім небагато. Тільки застигання желе змусить вас трохи почекати, але я вважаю це великим плюсом, т. До. Десерт можна приготувати заздалегідь. Як приготувати желе з шампанського з фруктами і ягодами, читайте в покроковому рецепті.
- Шампанське напівсолодке - 500 мілілітрів
- Желатин харчовий швидкорозчинний - 10 грам
- Груша - 1 штука
- Персик - 1 штука
- Нектарин - 1 штука
- Абрикос - 2-3 штук
- Виноград - 100-150 грам (без кісточок)
- Черешня - 100-150 грам
- Полуниця - 100-150 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Фрукти і ягоди добре помийте.
Ємності, які ви плануєте використовувати для желе, я рекомендую застелити харчовою плівкою і залишити хвостики плівки зовні. Тоді вам не доведеться нагрівати желе і робити інші маніпуляції, щоб його дістати.
Фрукти і ягоди очистіть від кісточок і довільно наріжте на шматочки. Виноград і інші дрібні ягоди можна залишити цілими.
У шампанське висипаємо швидкорозчинний желатин і ставимо на плиту. Після того, як ви розмішайте желатин з шампанським, піде реакція. Все підніметься пінної шапкою, тому ємність беріть глибоку. Помішуйте на повільному вогні, поступово піна почне опускатися. Трохи нагрійте масу, желатин до цього моменту розчиниться, зніміть з вогню.
Ось така невелика пінка залишиться до кінця приготування.
Фрукти і ягоди розкладіть в ємності.
І залийте шампанським! Приберіть в холодильник на 5-6 годин до повного застигання. Коли желе буде готове, злегка потягніть за хвостики харчової плівки, поставте зверху на ємність тарілку і переверніть. Приберіть ємність, акуратно зніміть з желе харчову плівку і подавайте!
Смачного!