Желе з шампанського
(покроковий рецепт з фото)
Цей приголомшливий десерт можна подавати не тільки в новорічну ніч, але і в спеку. Вишукана подача здивує ваших гостей і подарує відмінний настрій. Як приготувати желе з шампанського? дивіться!
Я використовувала апельсини і консервований ананас. Але в сезон свіжих фруктів і ягід обов'язково спробуйте приготувати десерт з полуницею, малиною, ківі, банани… Буде дуже смачно. Дітям такий десерт, звичайно ж, краще не давати
- Шампанське - 1 штука (пляшка)
- Фрукти - 300-500 грам
- Цукор - 150 грам
- Желатин - 40 грам
1. Половину пляшки шампанського вилийте в ємність і почекайте, поки вийдуть гази.
2. Надішліть желатин в шампанське на 15 хвилин для набухання.
3. Очистіть апельсин від шкірки і зріжте білу м'якоть разом з плівкою. Виріжте часточки без плівки і розріжте кожну на 3 частини.
4. Ананас теж наріжте на невеликі шматочки.
5. У каструлю засипте цукор і налийте залишився шампанське. Варіть на повільному вогні 3-4 хвилини до розчинення цукру. Зніміть з вогню і з'єднайте з желатином. Заважайте до розчинення.
6. У креманки або келихи викладіть фрукти. Залийте їх рідиною і відправте в холодильник на кілька годин до застигання.
7. Перед подачею прикрасьте збитими вершками або гілочкою м'яти.