Канапе до шампанського на швидку руку
(покроковий рецепт з фото)
У моїх запасах завжди є пляшечка вина або шампанського, яку можна відкрити з приводу приходу гостей. А що ж подати до алкоголю? розповім, як приготувати канапе до шампанського на швидку руку.
В якості закуски можна зробити фруктову, м'ясну або сирну нарізку. Мені подобається дивувати і балувати своїх гостей, тому намагаюся робити швидкі, але оригінальні закуски, однією з таких і є канапе. Використовую для приготування червону ікру (можна і чорну), зелене масло і звичайний житній хліб (можна білий), який вирізаю спеціальною формою для печива.
- Ікра червона - 40 грам
- Чорний хліб - 5 скибочок
- Зелене масло - 3 Ст. Ложки
- Салатні листя - 10 штук
1. Хліб використовую чорний з насінням, мені дуже подобається його смак. Нарізаю його шматочками, спеціальною формою для печива вирізаю формочки з м'якушки.
2. Листя салату мою і витираю серветками, викладаю їх на тарілку: це буде основа.
3. Заготовки із хлібної м'якушки змащую зеленим маслом (можна і звичайним) і викладаю на салатні листя.
4. На кожен шматочок по центру викладаю невелику кількість червоної ікри.
5. Акуратно розмазую ікру по всій поверхні, після чого відразу подаю канапе до столу.