Рецепт Зефір з персиків фото

Зефір з персиків
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Фрукти, Персик
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Солодке, Десерти, Без випічки, Зефір

Дуже багато боятися готувати зефір в домашніх умовах. Насправді, це дуже цікавий і захоплюючий процес. Давайте сьогодні розвінчаємо міф про його трудомісткості і приготуємо персиковий зефір.

Строго дотримуючись процес приготування, ви обов'язково отримаєте гідний результат. Відмінне частування для сімейного чаювання!

  • Персики - 3 штуки (середні)
  • Цукор - 550 грам(50 грам - в пектині, 400 грам - в сироп, 100 грам - для основи)
  • Пектин яблучний - 10 грам
  • Вода - 150 мілілітрів(+2 ст.Л. - в пюре, + 2 ст.Л. - для лимонної кислоти)
  • Яєчний білок - 1 штука
  • Лимонна кислота - 3 грами
зефір з персиків - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
зефір з персиків - фото крок 2
Персики розріжте на часточки і распарьте зручним способом. Це може бути мікрохвильовка (з 3-4 хвилини) або духовка, при 180 градусах протягом 7-10 хвилин.
зефір з персиків - фото крок 3
Злегка охолодіть і протріть через сито.
зефір з персиків - фото крок 4
У вас повинно вийти 150-200 грам пюре.
зефір з персиків - фото крок 5
В окремій чаші змішайте пектин і 50 грам цукру.
зефір з персиків - фото крок 6
Додайте підготовлене пюре і 2 ст.Л. Води.
зефір з персиків - фото крок 7
Перемішайте і залиште на 1 час.
зефір з персиків - фото крок 8
Зваріть на середньому вогні сироп з 400 грам цукру і 150 мл. Води, після закипання протягом 7-10 хвилин.
зефір з персиків - фото крок 9
Збийте білок з 100 грам цукру і персиковим пюре до утворення пишної піни.
зефір з персиків - фото крок 10
Безперервно збиваючи, додайте гарячий цукровий сироп тонкою цівкою. Збивайте 7 хвилин.
зефір з персиків - фото крок 11
Розведіть 3 г. Лимонної кислоти в 2 ст.Л. Гарячої води і введіть в масу. Ще раз збийте протягом 1-2 хвилин. У результаті повинна вийти об'ємна маса, яка добре тримає форму.
зефір з персиків - фото крок 12
За допомогою кондитерського мішка відсадити невеликі заготовки на пергаментний папір або харчову плівку. Залиште при кімнатній температурі на 12 годин.
зефір з персиків - фото крок 13
З плином часу з'єднайте заготовки і обваляйте в цукровій пудрі. Перекладіть в паперову коробку.
зефір з персиків - фото крок 14
Зефір готовий. Смачного!

Схожі рецепти