Зефір з персиків
(покроковий рецепт з фото)
Дуже багато боятися готувати зефір в домашніх умовах. Насправді, це дуже цікавий і захоплюючий процес. Давайте сьогодні розвінчаємо міф про його трудомісткості і приготуємо персиковий зефір.
Строго дотримуючись процес приготування, ви обов'язково отримаєте гідний результат. Відмінне частування для сімейного чаювання!
- Персики - 3 штуки (середні)
- Цукор - 550 грам(50 грам - в пектині, 400 грам - в сироп, 100 грам - для основи)
- Пектин яблучний - 10 грам
- Вода - 150 мілілітрів(+2 ст.Л. - в пюре, + 2 ст.Л. - для лимонної кислоти)
- Яєчний білок - 1 штука
- Лимонна кислота - 3 грами
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Персики розріжте на часточки і распарьте зручним способом. Це може бути мікрохвильовка (з 3-4 хвилини) або духовка, при 180 градусах протягом 7-10 хвилин.
Злегка охолодіть і протріть через сито.
У вас повинно вийти 150-200 грам пюре.
В окремій чаші змішайте пектин і 50 грам цукру.
Додайте підготовлене пюре і 2 ст.Л. Води.
Перемішайте і залиште на 1 час.
Зваріть на середньому вогні сироп з 400 грам цукру і 150 мл. Води, після закипання протягом 7-10 хвилин.
Збийте білок з 100 грам цукру і персиковим пюре до утворення пишної піни.
Безперервно збиваючи, додайте гарячий цукровий сироп тонкою цівкою. Збивайте 7 хвилин.
Розведіть 3 г. Лимонної кислоти в 2 ст.Л. Гарячої води і введіть в масу. Ще раз збийте протягом 1-2 хвилин. У результаті повинна вийти об'ємна маса, яка добре тримає форму.
За допомогою кондитерського мішка відсадити невеликі заготовки на пергаментний папір або харчову плівку. Залиште при кімнатній температурі на 12 годин.
З плином часу з'єднайте заготовки і обваляйте в цукровій пудрі. Перекладіть в паперову коробку.
Зефір готовий. Смачного!