Зефір з ківі
(покроковий рецепт з фото)
Який тільки зефір я не готувала, але ось з ківі ще не доводилося, тим цікавіше, яким він вийде. Рецепт виправдав очікування! Зефір вийшов смачним і ніжним, рекомендую!
Перш ніж приступати до готування врахуйте обсяг продукції на виході, з заявленої кількості інгредієнтів виходить 30 половинок і 15 цілих зефірінок. Якщо потрібен обсяг більше, то пропорційно збільште обсяг продуктів.
- Яблуко - 1 штука(1 велике або 2 невеликих, для приготовлення 50 грам яблучного пюре)
- Ківі - 2-3 штук (для приготовлення 100 грам пюре з ківі)
- Яєчний білок - 1 штука
- Цукор - 363 грами(125 грам - для збивання білка, 238 грам - в цукровий сироп)
- Якщо-якщо - 7 грам
- Вода - 80 мілілітрів
- Цукрова пудра - 50 грам
Підготуйте інгредієнти.
Яблуко очистіть від серцевини, покладіть в закриту посуд для СВЧ, запікайте в мікрохвильовій печі 5 хвилин.
Відокремте м'якоть запеченого яблука.
Протріть м'якоть яблука через сито.
Очистіть ківі від шкірки, подрібніть блендером до стану пюре.
Поставте пюре з ківі на невеликий вогонь, додайте 125 грам цукру і уварити 3-5 хвилин з моменту закипання.
Відміряйте 50 грам яблучного пюре і 100 грам пюре з ківі.
Влейте в сотейник 80 мл. Води, налити агар-агар, розмішайте і дайте настоятися 15 хвилин.
Збийте білок і 125 грам цукру, додаючи цукор поступово, збивайте до стійких піків.
Додайте в збитий білок фруктове пюре.
Збивайте білок з фруктовим пюре до пишної піни.
Додайте до справжніх агар-агар 238 грам цукру, доведіть до кипіння не перестаючи помішувати. Варіть з моменту закипання ще 5-6 хвилин.
Тонкою цівкою влийте цукровий сироп в збиту білково-фруктову масу, не перестаючи збивати поки міксер не залишатиме чітких слідів на збитою масою.
До цього моменту у вас вже повинні бути підготовлені поверхні для відсаджування зефіру застелені пергаментом. Перекладіть зефірної масу в кондитерський пакет і відсадити його на лист. Для такого обсягу продуктів потрібна 2 список, розміром зі звичайний деко. Дайте зефіру просушитися при кімнатній температурі близько 12 годин.
Насипте в тарілку цукрову пудру, надіньте гуязик рукавичку, скріпіть зефір попарно і обваляйте в цукровій пудрі.
В принципі зефір готовий, але для його остаточного дозрівання потрібно ще кілька годин.
Ну а тепер можна приступати до дегустації цього смачного ласощі. Він відмінно підійде до чаю і кави. Смачного!