Зефір з агар-агаром
(покроковий рецепт з фото)
На жаль, знайти "той самий" зефір з "тим самим" смаком" з дитинства все складніше і сьогодні у мене рецепт самого справжнього домашнього зефіру!
Готувати зефір нескладно, важливо слідувати покроковому рецептом і рекомендацій до нього.
- Цукровий пісок - 700 грам(250 грамів для збивання білка, 450 грамів - в сироп)
- Яблука - 3 штуки (буде потрібно три середніх яблука для приготування 250 грамів яблучного пюре.)
- Яйця - 2 штуки (у рецепті використовуються тільки білки.)
- Вода - 150-160 мілілітрів
- Якщо-якщо - 15 грам
- Ванілін - 8 грам
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
Підготуйте необхідні продукти.
Візьміть для запікання три середніх яблука. Запекти їх можна в духовці, а можна в мікрохвильовій печі протягом 5-6 хвилин. Для цього видаліть серцевини і накрийте кришкою.
Вийміть запечені яблука і охолодіть.
Протріть запечені яблука через ситечко, буде потрібно 250 грамів яблучного пюре.
Залийте агар-агар холодною водою в обсязі 150-160 мілілітрів і дайте йому настоятися 10-15 хвилин.
Відокремте білки двох яєць.
Влийте білки до яблучного пюре і збийте їх.
Додайте до білків і яблучному пюре 250 грамів цукрового піску, збивайте до збільшення в обсязі і побіління маси.
Краще взяти посуд побільше, так як далі має бути збивати з сиропом, а поки всипте ванілін і продовжуйте збивати.
Маса побіліла і збільшилася в обсязі.
Після того, як агар-агар настоявся, потрібно нагріти його на невеликому вогні, помішуючи, після чого всипати 450 грамів цукрового піску, варити з моменту закипання 5 хвилин при постійному помішуванні.
Готовність визначаємо, коли ниточка сиропу буде тягнутися тонкою безперервною ниткою.
Додайте до білків одну столову ложку лимонного соку.
Вливайте сироп до білків тонкою цівкою при постійному збиванні міксером, збивайте до тих пір, поки зефірна маса стане дуже густою, такий, щоб в ній стояла ложка.
Перекладіть зефірної масу в великий кондитерський мішок.
Насадку візьміть побільше.
Відкидають зефір на рівну поверхню, для зручності застеліть її пергаментом.
Буде потрібно приблизно три таких листа для відсадження зефіру, дайте зефіру стабілізуватися протягом приблизно 10 годин, готовність визначати по тому, як легко він буде відставати від листа пергаменту.
Підготуйте блюдо для зефіру, присипте його цукровою пудрою.
Скріплюйте зефір попарно і викладайте на блюдо.
Готовий зефір присипте цукровою пудрою.
Наливайте кави і насолоджуйтеся найніжнішим десертом!