Рецепт Зефір з агар-агаром фото

Зефір з агар-агаром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Яблука
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На полуденок , Для дітей , На сніданок , Десерт
Солодке , Десерти , Зефір
Кількість порцій: 10-15
Час приготування: 11 г. 0 хв.

На жаль, знайти"той самий" зефір з"тим самим" смаком" з дитинства все складніше і сьогодні у мене рецепт самого справжнього домашнього зефіру!

Опис приготування:

Готувати зефір нескладно, важливо слідувати покроковому рецептом і рекомендацій до нього.

  • Цукровий пісок - 700 грам(250 грамів для збивання білка, 450 грамів - в сироп)
  • Яблука - 3 штуки (буде потрібно три середніх яблука для приготування 250 грамів яблучного пюре.)
  • Яйця - 2 штуки (у рецепті використовуються тільки білки.)
  • Вода - 150-160 мілілітрів
  • Якщо-якщо - 15 грам
  • Ванілін - 8 грам
  • Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
зефір з агар-агаром - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти.
зефір з агар-агаром - фото крок 2
Візьміть для запікання три середніх яблука. Запекти їх можна в духовці, а можна в мікрохвильовій печі протягом 5-6 хвилин. Для цього видаліть серцевини і накрийте кришкою.
зефір з агар-агаром - фото крок 3
Вийміть запечені яблука і охолодіть.
зефір з агар-агаром - фото крок 4
Протріть запечені яблука через ситечко, буде потрібно 250 грамів яблучного пюре.
зефір з агар-агаром - фото крок 5
Залийте агар-агар холодною водою в обсязі 150-160 мілілітрів і дайте йому настоятися 10-15 хвилин.
зефір з агар-агаром - фото крок 6
Відокремте білки двох яєць.
зефір з агар-агаром - фото крок 7
Влийте білки до яблучного пюре і збийте їх.
зефір з агар-агаром - фото крок 8
Додайте до білків і яблучному пюре 250 грамів цукрового піску, збивайте до збільшення в обсязі і побіління маси.
зефір з агар-агаром - фото крок 9
Краще взяти посуд побільше, так як далі має бути збивати з сиропом, а поки всипте ванілін і продовжуйте збивати.
зефір з агар-агаром - фото крок 10
Маса побіліла і збільшилася в обсязі.
зефір з агар-агаром - фото крок 11
Після того, як агар-агар настоявся, потрібно нагріти його на невеликому вогні, помішуючи, після чого всипати 450 грамів цукрового піску, варити з моменту закипання 5 хвилин при постійному помішуванні.
зефір з агар-агаром - фото крок 12
Готовність визначаємо, коли ниточка сиропу буде тягнутися тонкою безперервною ниткою.
зефір з агар-агаром - фото крок 13
Додайте до білків одну столову ложку лимонного соку.
зефір з агар-агаром - фото крок 14
Вливайте сироп до білків тонкою цівкою при постійному збиванні міксером, збивайте до тих пір, поки зефірна маса стане дуже густою, такий, щоб в ній стояла ложка.
зефір з агар-агаром - фото крок 15
Перекладіть зефірної масу в великий кондитерський мішок.
зефір з агар-агаром - фото крок 16
Насадку візьміть побільше.
зефір з агар-агаром - фото крок 17
Відкидають зефір на рівну поверхню, для зручності застеліть її пергаментом.
зефір з агар-агаром - фото крок 18
Буде потрібно приблизно три таких листа для відсадження зефіру, дайте зефіру стабілізуватися протягом приблизно 10 годин, готовність визначати по тому, як легко він буде відставати від листа пергаменту.
зефір з агар-агаром - фото крок 19
Підготуйте блюдо для зефіру, присипте його цукровою пудрою.
зефір з агар-агаром - фото крок 20
Скріплюйте зефір попарно і викладайте на блюдо.
зефір з агар-агаром - фото крок 21
Готовий зефір присипте цукровою пудрою.
зефір з агар-агаром - фото крок 22
Наливайте кави і насолоджуйтеся найніжнішим десертом!

Схожі рецепти