Варення з малини з агар-агаром
(покроковий рецепт з фото)
Хочете зберегти ароматні і смачні ягоди на зиму? Чудова ідея заготовки перед вами. Розповім, як приготувати варення з малини з агар-агаром всього за 10 хвилин. Запам'ятовуйте і повторюйте рецепт!
Щоб варення було ще смачніше, можна додати до малині ще й полуницю, буде дуже здорово. Якщо час дозволяє, ягоди можна засипати цукром заздалегідь і залишити на ніч у холодильнику. Така заготовка може зберігатися в холодильнику до двох місяців без закачування.
- Малина - 1 кілограм
- Цукор - 750 грам
- Лимон - 1 штука (по бажанню)
- Якщо-якщо - 1/2 чайних ложки
1
Ягоди і цукор викладіть в сотейник або іншу зручну посуд. Товкачем для картоплі трохи розімніть малину, щоб виділився сік.
2
Поставте на вогонь, доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні 9 хвилин.
3
Додайте сік лимона і агар-агар, млоїте ще одну хвилину, після чого гарячим варення розлийте по стерилізованим баночках.
4
Банки можна закатати і зберігати в темному прохолодному місці або остудити варення і відправити в холодильник.