Рецепт Варення з кульбаб з агар-агаром фото

Варення з кульбаб з агар-агаром
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Фрукти , Лимон
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
Літні
Солодке , Заготовки , Варення
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

З давніх часів варення з кульбаб називали медом любові. Воно не просто дуже смачне, але і цілющий. Лікарі радять його тим, хто страждає від алергії, а також має проблеми з печінкою і серцем.

Опис приготування:

Кульбаби цвітуть практично все літо, тому у вас буде багато часу для того, щоб приготувати з них варення. Воно обов'язково сподобається всій вашій рідні. Подавайте варення з тостами на сніданок або з печивом до полуденка. Щоб дізнатися, як приготувати варення з кульбаб, прочитайте цей рецепт.

  • Кульбаби - 400 штук
  • Цукор - 500 грам
  • Вода - 1 літр
  • Лимон - 1 штука
  • Лимонний цукор - 50 грам
  • Якщо-якщо - 1 Ст. Ложка
варення з кульбаб з агар-агаром - фото крок 1
Кульбаби краще збирати в першій половині дня. Ні в якому разі не робіть це в місті і біля проїжджої частини. Чи не промиваючи квіти, відріжте від них зелену частину і стебла.
варення з кульбаб з агар-агаром - фото крок 2
Перекладіть пелюстки кульбаб в каструльку, залийте водою і поставте на плиту. Доведіть воду до кипіння, зменшіть вогонь і варіть десять-п'ятнадцять хвилин.
варення з кульбаб з агар-агаром - фото крок 3
Зніміть каструльку з квітами з плити і накрийте її кришкою. Дайте квітковому відвару гарненько настоятися.
варення з кульбаб з агар-агаром - фото крок 4
Потім квітковий відвар процідіть через сито, а самі пелюстки добре відіжміть.
варення з кульбаб з агар-агаром - фото крок 5
В отриманий відвар викладіть обидва види цукру, кристалічний і лимонний. Також вичавіть в нього сік одного лимона, який при бажанні можна замінити на лимонну кислоту. Вам знадобиться близько половини чайної ложки на один літр відвару. Знову поставте каструльку на вогонь і варіть, поки цукор не розчиниться повністю.
варення з кульбаб з агар-агаром - фото крок 6
В окрему піалку всипте агар-агар. Закип'ятіть в чайнику чисту питну воду і залийте нею агар-агар. Ретельно все перемішайте.
варення з кульбаб з агар-агаром - фото крок 7
Розчинений у воді агар-агар додайте в відвар з кульбаб, доведіть варення до кипіння і відразу вимкніть вогонь. Простерилизуйте банки і розлийте по ним варення. Закрийте кришками і зберігайте солодкість в холодильнику.

Схожі рецепти