Рецепт Сирна паска з агар-агаром фото

Сирна паска з агар-агаром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Сир
Вагітним і годуючим
На святковий стіл , Пасха
Десерти
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Сирну паску можна зробити набагато швидше, ніж за ніч. Допоможе в цьому агар-агар. До речі, рецепт підходить для нестрогих вегетаріанців. Дивіться, як приготувати сирну паску з агар-агаром!

Опис приготування:

Перевага паски, в якій немає яєць, і замість желатинового агар-агару, в тому, що готується вона за годину. До того ж, вологи утворюється дуже мало, її навіть майже немає. Агар-агар як рослинний желатин вбирає швидко вологу. Блюдо підходить тим вегетаріанцям, які не відмовляються від молочних продуктів. Щоб паска була солодкою, додаємо в неї фруктозу або коричневий цукор (вибирайте дрібний цукор). Ізюм та цукати зроблять її ще більш смачною. Для приготування сирної паски з агар-агаром можете взяти як домашній жирний сир, так і менш жирний, магазинний.

1. Сир (незалежно від того, зернистий він або більше схожий на сирну масу) перетріть через сито. Додайте в сир кокосову стружку.

2. Замочіть родзинки, щоб він м'яким був, додайте до сиру разом з цукатами. Потім всипте цукор або фруктозу. Все добре перемішайте.

3. У невеликій каструльці змішайте вершки і агар-агар. На невеликому вогні доведіть до кипіння, кип'ятіть приблизно півхвилини, збиваючи виделкою, а краще - віночком. Повинна вийти досить густа желеподібна маса.

4. Тепер головне: швидко знявши з вогню масу з вершків і агар-агар, перемішайте її з сирною.

5. Пасочніцу застеліть харчовою плівкою. Викладіть в неї сирну масу, утрамбовуючи. До речі, підійде цілком для цих цілей і будь-яка інша форма.

6. Надішліть пасочницу в холодильник на годину.

7. Через годину можете дістати паску, перевернути її, приберіть пасочницу і плівку харчову в сторону, вони вам не знадобляться. Прикрасити блюдо можете посипкою, сухофруктами, горішками - на свій смак.

Готова сирна паска з агар-агаром може стояти і довше в холодильнику. Виходить вона дуже ніжною, просто тане в роті! Смачного!


  • Сир - 500 грам
  • Ізюм та цукати - 100 грам
  • Кокосова стружка - 50 грам
  • Фруктоза або коричневий цукор- 4-6 Ст. Ложок
  • Нежирні вершки - 200 мілілітрів
  • Якщо-якщо - 1 Ст. Ложка
Перевага паски, в якій немає яєць, і замість желатинового агар-агару, в тому, що готується вона за годину. До того ж, вологи утворюється дуже мало, її навіть майже немає. Агар-агар як рослинний желатин вбирає швидко вологу. Блюдо підходить тим вегетаріанцям, які не відмовляються від молочних продуктів. Щоб паска була солодкою, додаємо в неї фруктозу або коричневий цукор (вибирайте дрібний цукор). Ізюм та цукати зроблять її ще більш смачною. Для приготування сирної паски з агар-агаром можете взяти як домашній жирний сир, так і менш жирний, магазинний.

1. Сир (незалежно від того, зернистий він або більше схожий на сирну масу) перетріть через сито. Додайте в сир кокосову стружку.

2. Замочіть родзинки, щоб він м'яким був, додайте до сиру разом з цукатами. Потім всипте цукор або фруктозу. Все добре перемішайте.

3. У невеликій каструльці змішайте вершки і агар-агар. На невеликому вогні доведіть до кипіння, кип'ятіть приблизно півхвилини, збиваючи виделкою, а краще - віночком. Повинна вийти досить густа желеподібна маса.

4. Тепер головне: швидко знявши з вогню масу з вершків і агар-агар, перемішайте її з сирною.

5. Пасочніцу застеліть харчовою плівкою. Викладіть в неї сирну масу, утрамбовуючи. До речі, підійде цілком для цих цілей і будь-яка інша форма.

6. Надішліть пасочницу в холодильник на годину.

7. Через годину можете дістати паску, перевернути її, приберіть пасочницу і плівку харчову в сторону, вони вам не знадобляться. Прикрасити блюдо можете посипкою, сухофруктами, горішками - на свій смак.

Готова сирна паска з агар-агаром може стояти і довше в холодильнику. Виходить вона дуже ніжною, просто тане в роті! Смачного!

Схожі рецепти