Засолка свинячого рулету
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 19 г. 0 хв.
Рецепт холодної закуски, як приготувати засолювання свинячого рулету. Готується таке блюдо досить довго, але результат того вартий. Виходить дуже ситно і смачно.
Опис приготування:
Підготовка та приготування такого рулету займають близько 24 годин. Щоб він вийшов ніжним і без зайвих жив, сало потрібно ретельно помити і поскоблить. Для різноманітності смаку можна додати рубану зелень і різних приправ. Такий рулет обов'язково подають холодним.
- Сало - 1 штука (великий шматок)
- Перець мелений - 25 грам
- Паприка - 25 грам
- Часник - 1 штука
- Сіль - За смаком
1. Для приготування страви беремо великий шматок сала, щоб можна було його загорнути. Ретельно промиваємо сало, очищаємо шкіру. Змішуємо всі приправи, рясно змащуємо ними пласт, щедро солимо (зайве сало не візьме). Чистим чеснок, робимо в салі надсечкі, в які потім його і встромляє (Spīgule).
2. Звертаємо сало рулетом, щільно перев'язуємо його міцною ниткою.
3. Відправляємо сало в пакет, зав'язуємо його дуже вільно, щоб залишалося місце. Розміщуємо його ще в один пакет, який ми зав'язуємо і кладемо в каструлю з водою. Ставимо все на вогонь, варимо близько трьох годин.
4. Дістаємо пакет, даємо салу охолонути, розгортаємо і охолоджуємо при кімнатній температурі, після чого кладемо в холодильник.
5. Готовий рулет нарізаємо шматочками і подаємо до столу.