Засолка скумбрії в розсолі
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти вам, як зробити засолювання скумбрії в розсолі в домашніх умовах. Це зовсім нескладно, а результат вас обов'язково здивує! ароматна, pikantnaya, смачна рибка. Те, що треба.
Рецепт цей хороший тим, що всього за добу ви отримаєте апетитну рибку до вашого столу. Крім традиційного запашного перцю і лаврове листя ви можете додати і інші спеції для аромату. Не складно, смачно і зовсім недорого.
Сподіваюся, що це варіант, як зробити засолювання скумбрії в розсолі буде вам до смаку.
- Скумбрія - 1 штука
- Вода - 1 літр
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Оцет - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 2-4 штук
- Перець горошком - 4-6 штук
1. Для початку влийте в невелику каструльку воду. Додайте цукор, сіль, перець духмяний і горошок, лавровий лист. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Після зменшіть вогонь до мінімуму і проваріть близько 5 хвилин.
2. А тим часом вимийте, очистіть від нутрощів рибку. Видаліть хвіст, голову. Ретельно промийте під проточною водою. Використовувати можна як свіжу, так і свіжоморожену рибу.
3. Наріжте порційними шматочками і викладіть в каструльку або контейнер.
4. У розсіл, знявши його з вогню і остудити трохи, влийте оцет. Ретельно перемішайте і залийте ним рибу. Залиште мінімум на добу. Хоча все залежить від ваших смакових уподобань. Хто любить більш солону, залиште в розсолі трохи довше.
5. Готову рибку вийміть з розсолу і за бажанням заправте рослинним маслом, наприклад.