Рецепт Засолка скумбрії в розсолі цілком фото

Засолка скумбрії в розсолі цілком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Розсіл, Скумбрія
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл

Наш святковий стіл ніяк не обходиться без скумбрії. Але всіма улюблена смугаста рибка набагато смачніше, якщо приготовлена ​​в домашніх умовах. Ароматна і соковита скумбрія стане зіркою вашого столу.

Я собі не уявляю святкового столу без рибки, якби була солоною або копченою. Але магазинна риба зараз не дуже хорошої якості, а відмовляти собі в задоволенні поїсти смачну солоненьке рибку не хочеться. І ось у мене з'явився рецепт приготування засолювання скумбрії в розсолі цілком в домашніх умовах. Скумбрія, приготована за цим рецептом, виходить дивовижно смачною, ароматної і дуже соковитою і солоненьке. Раджу!

  • Скумбрія - 1 штука
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Вода - 1 Склянка
  • Чорний перець горошком - 5 штук
  • Гвоздика - 3 штуки
  • Koriandr - 10 грам
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль велика - 2 Ст. Ложки (можна трохи менше)
  • Перець запашний горошком - 3 штуки
засолка скумбрії в розсолі цілком - фото крок 1
Рибу нам необхідно розморозити, потім видаліть у неї нутрощі, відріжте голову і плавники.
засолка скумбрії в розсолі цілком - фото крок 2
У воду викладаємо все спеції, ставимо на вогонь і кип'ятимо протягом 2 хвилин. Потім розсіл треба остудити. Сіль кладіть без гірки, якщо не любите дуже солону рибу.
засолка скумбрії в розсолі цілком - фото крок 3
Рибу покладіть в ємність, де будете її солити. Я солив відразу 5 штук і всі інгредієнти збільшив відповідно в 5 раз. Рибки укладаємо щільно, щоб не плавали.
засолка скумбрії в розсолі цілком - фото крок 4
Заливаємо скумбрію охолоджені розсолом, він повинен покрити рибу повністю. Закриваємо ємність кришкою і відправляємо в холодильник на 3-4 діб. Готову скумбрію подавайте, прикрасивши зеленню і кільцями цибулі або свіжими овочами.

Схожі рецепти