Засолка скумбрії в розсолі цілком
(покроковий рецепт з фото)
Наш святковий стіл ніяк не обходиться без скумбрії. Але всіма улюблена смугаста рибка набагато смачніше, якщо приготовлена в домашніх умовах. Ароматна і соковита скумбрія стане зіркою вашого столу.
Я собі не уявляю святкового столу без рибки, якби була солоною або копченою. Але магазинна риба зараз не дуже хорошої якості, а відмовляти собі в задоволенні поїсти смачну солоненьке рибку не хочеться. І ось у мене з'явився рецепт приготування засолювання скумбрії в розсолі цілком в домашніх умовах. Скумбрія, приготована за цим рецептом, виходить дивовижно смачною, ароматної і дуже соковитою і солоненьке. Раджу!
- Скумбрія - 1 штука
- Лавровий лист - 3 штуки
- Вода - 1 Склянка
- Чорний перець горошком - 5 штук
- Гвоздика - 3 штуки
- Koriandr - 10 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль велика - 2 Ст. Ложки (можна трохи менше)
- Перець запашний горошком - 3 штуки
Рибу нам необхідно розморозити, потім видаліть у неї нутрощі, відріжте голову і плавники.
У воду викладаємо все спеції, ставимо на вогонь і кип'ятимо протягом 2 хвилин. Потім розсіл треба остудити. Сіль кладіть без гірки, якщо не любите дуже солону рибу.
Рибу покладіть в ємність, де будете її солити. Я солив відразу 5 штук і всі інгредієнти збільшив відповідно в 5 раз. Рибки укладаємо щільно, щоб не плавали.
Заливаємо скумбрію охолоджені розсолом, він повинен покрити рибу повністю. Закриваємо ємність кришкою і відправляємо в холодильник на 3-4 діб. Готову скумбрію подавайте, прикрасивши зеленню і кільцями цибулі або свіжими овочами.