Рецепт Засолка скумбрії в розсолі шматочками фото

Засолка скумбрії в розсолі шматочками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Розсіл , Скумбрія
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Заготовки , Сольовий
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 13 г. 0 хв.

Засолити скумбрію в розсолі легко і швидко, а смак порадує всю родину. На відміну від покупної, скумбрію власного приготування ви можете приготувати так, як любить ваша сім'я.

Опис приготування:

Важливо правильно вибрати рибу: у хорошій скумбрії жирна спинка, а шкірка приємного кольору. Для приготування можна використовувати як заморожену, так і свіжу рибу.

  • Скумбрія - 3 штуки
  • Вода - 0.5 L
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Чорний перець горошком - 1 Чайна ложка
засолка скумбрії в розсолі шматочками - фото крок 1
Спочатку очистіть рибу від нутрощів: зробіть на черевці поздовжній надріз і акуратно вичистіть вміст, включаючи чорну плівку, покриває черевну порожнину риби.
засолка скумбрії в розсолі шматочками - фото крок 2
Після очищення ретельно промийте рибу під холодною проточною водою.
засолка скумбрії в розсолі шматочками - фото крок 3
Тепер приступимо до приготування розсолу. У каструлю засипте сіль, цукор, чорний перець і лавровий лист. Залийте водою, доведіть суміш до кипіння. Після закипання зніміть з вогню і поставте охолоджуватися до кімнатної температури.
засолка скумбрії в розсолі шматочками - фото крок 4
Після того, як ваш розсіл охолонув, наріжте скумбрію шматочками. Помістіть в розсіл свою рибку і поставте в холодильник на 12 годин.
засолка скумбрії в розсолі шматочками - фото крок 5
Провівши 12 годин в холодильнику, ніжна скумбрія готова радувати вас і ваших близьких. Смачного!

Схожі рецепти