Засолка скумбрії в розсолі шматочками
(покроковий рецепт з фото)
Засолити скумбрію в розсолі легко і швидко, а смак порадує всю родину. На відміну від покупної, скумбрію власного приготування ви можете приготувати так, як любить ваша сім'я.
Важливо правильно вибрати рибу: у хорошій скумбрії жирна спинка, а шкірка приємного кольору. Для приготування можна використовувати як заморожену, так і свіжу рибу.
- Скумбрія - 3 штуки
- Вода - 0.5 L
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 3 штуки
- Чорний перець горошком - 1 Чайна ложка
Спочатку очистіть рибу від нутрощів: зробіть на черевці поздовжній надріз і акуратно вичистіть вміст, включаючи чорну плівку, покриває черевну порожнину риби.
Після очищення ретельно промийте рибу під холодною проточною водою.
Тепер приступимо до приготування розсолу. У каструлю засипте сіль, цукор, чорний перець і лавровий лист. Залийте водою, доведіть суміш до кипіння. Після закипання зніміть з вогню і поставте охолоджуватися до кімнатної температури.
Після того, як ваш розсіл охолонув, наріжте скумбрію шматочками. Помістіть в розсіл свою рибку і поставте в холодильник на 12 годин.
Провівши 12 годин в холодильнику, ніжна скумбрія готова радувати вас і ваших близьких. Смачного!