Засолка сьомги
(покроковий рецепт з фото)
Смачна малосольная сьомга - це відмінна закуска до святкового застілля. З неї можна приготувати будь-який салат, тарталетки або просто подати в готовому вигляді до столу. Всім сподобається!
Для засолювання сьомги необхідно взяти невелику кількість спецій - я використовувала лише цукор, сіль і трохи меленого чорного перцю для аромату. Така вишукана риба як сьомга має неперевершений смак і колір, а приготувати її в домашніх умовах дуже легко. Засолити рибу, через пару днів у вас вийде дуже смачна закуска до вашого столу.
- Сьомга - 350 грам (охолоджена)
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець - За смаком
Підготуйте інгредієнти.
Змішайте в невеликій ємності сіль, цукор і трохи чорного перцю.
Добре змастіть промитий і висушений серветкою шматочок сьомги (без кісток) спеціями. Надішліть сьомгу в контейнер шкіркою вниз.
Прикрийте контейнер харчовою плівкою або кришкою, поставте в холодильник на добу.
Через добу переверніть сьомгу шкіркою вгору і поверніть в холодильник ще на добу. На дні контейнера утворюється рідина, потім її можна буде просто злити.
За дві доби сьомга виходить малосольной і дуже смачною. Наріжте рибу тонкими шматочками, зрізуючи з шкірки і подавайте до столу. Смачного!