Рецепт Засолка сьомги фото

Засолка сьомги
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Риба та морепродукти , Сьомга
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , На сніданок
Заготовки , Сольовий , Солоне
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

Смачна малосольная сьомга - це відмінна закуска до святкового застілля. З неї можна приготувати будь-який салат, тарталетки або просто подати в готовому вигляді до столу. Всім сподобається!

Опис приготування:

Для засолювання сьомги необхідно взяти невелику кількість спецій - я використовувала лише цукор, сіль і трохи меленого чорного перцю для аромату. Така вишукана риба як сьомга має неперевершений смак і колір, а приготувати її в домашніх умовах дуже легко. Засолити рибу, через пару днів у вас вийде дуже смачна закуска до вашого столу.

  • Сьомга - 350 грам (охолоджена)
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Чорний мелений перець - За смаком
засолка сьомги - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
засолка сьомги - фото крок 2
Змішайте в невеликій ємності сіль, цукор і трохи чорного перцю.
засолка сьомги - фото крок 3
Добре змастіть промитий і висушений серветкою шматочок сьомги (без кісток) спеціями. Надішліть сьомгу в контейнер шкіркою вниз.
засолка сьомги - фото крок 4
Прикрийте контейнер харчовою плівкою або кришкою, поставте в холодильник на добу.
засолка сьомги - фото крок 5
Через добу переверніть сьомгу шкіркою вгору і поверніть в холодильник ще на добу. На дні контейнера утворюється рідина, потім її можна буде просто злити.
засолка сьомги - фото крок 6
За дві доби сьомга виходить малосольной і дуже смачною. Наріжте рибу тонкими шматочками, зрізуючи з шкірки і подавайте до столу. Смачного!

Схожі рецепти