Засолка арбузов
(покроковий рецепт з фото)
Зберегти улюблену багатьма ягоду пізнього літа можна на всю зиму, якщо використовувати цей простий рецепт засолювання кавунів. Соковиті і пікантні, вони обов'язково викличуть захоплення ваших гостей і близьких.
Перед вами дуже простий рецепт засолювання кавунів в банках. Якщо у вас є під рукою велика бочка, то кавуни можна засолити навіть цілком.
1. Для початку як слід вимийте шкірку кілька разів.
2. Гострим ножем наріжте кавун спочатку середніми кружечками, а потім - невеликими шматочками. Їх розмір залежить від розміру баночок, в яких буде солитися кавун.
3. Банки попередньо простерилизуйте, заповніть шматочками кавуна.
4. Доведіть до кипіння чисту воду, залийте в банки.
5. Прикрийте чистими кришками, і залиште хвилин на 15.
6. За цей час ще раз доведіть до кипіння воду.
7. Обережно злийте з кавуна першу воду, і знову залийте окропом. Залиште ще на 15 хвилин.
8. Тим часом приготуйте розсіл. У каструлю налийте воду і додайте сіль. Після закипання, постійно помішуючи, додайте оцет. Варіть розсіл близько 3 хвилин.
9. З банок злийте воду. Засолка кавунів в домашніх умовах може бути доповнена перцем (горошком) або іншими спеціями за смаком.
Залийте киплячий розсіл, і відразу закатати.
10. Залиште банки, укутавши ковдрою, до повного охолодження.
- Вода - 5 літрів
- Сіль - 150 грам
- Оцет - 5 мілілітрів
- Кавун - 1 штука
- Перець горошком - За смаком (по бажанню)
1. Для початку як слід вимийте шкірку кілька разів.
2. Гострим ножем наріжте кавун спочатку середніми кружечками, а потім - невеликими шматочками. Їх розмір залежить від розміру баночок, в яких буде солитися кавун.
3. Банки попередньо простерилизуйте, заповніть шматочками кавуна.
4. Доведіть до кипіння чисту воду, залийте в банки.
5. Прикрийте чистими кришками, і залиште хвилин на 15.
6. За цей час ще раз доведіть до кипіння воду.
7. Обережно злийте з кавуна першу воду, і знову залийте окропом. Залиште ще на 15 хвилин.
8. Тим часом приготуйте розсіл. У каструлю налийте воду і додайте сіль. Після закипання, постійно помішуючи, додайте оцет. Варіть розсіл близько 3 хвилин.
9. З банок злийте воду. Засолка кавунів в домашніх умовах може бути доповнена перцем (горошком) або іншими спеціями за смаком.
Залийте киплячий розсіл, і відразу закатати.
10. Залиште банки, укутавши ковдрою, до повного охолодження.