Рецепт Засолка арбузов фото

Засолка арбузов
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Кавун
Пісні страви
На святковий стіл
Заготовки , Сольовий
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Зберегти улюблену багатьма ягоду пізнього літа можна на всю зиму, якщо використовувати цей простий рецепт засолювання кавунів. Соковиті і пікантні, вони обов'язково викличуть захоплення ваших гостей і близьких.

Опис приготування:

Перед вами дуже простий рецепт засолювання кавунів в банках. Якщо у вас є під рукою велика бочка, то кавуни можна засолити навіть цілком.

1. Для початку як слід вимийте шкірку кілька разів.

2. Гострим ножем наріжте кавун спочатку середніми кружечками, а потім - невеликими шматочками. Їх розмір залежить від розміру баночок, в яких буде солитися кавун.

3. Банки попередньо простерилизуйте, заповніть шматочками кавуна.

4. Доведіть до кипіння чисту воду, залийте в банки.

5. Прикрийте чистими кришками, і залиште хвилин на 15.

6. За цей час ще раз доведіть до кипіння воду.

7. Обережно злийте з кавуна першу воду, і знову залийте окропом. Залиште ще на 15 хвилин.

8. Тим часом приготуйте розсіл. У каструлю налийте воду і додайте сіль. Після закипання, постійно помішуючи, додайте оцет. Варіть розсіл близько 3 хвилин.

9. З банок злийте воду. Засолка кавунів в домашніх умовах може бути доповнена перцем (горошком) або іншими спеціями за смаком.

Залийте киплячий розсіл, і відразу закатати.

10. Залиште банки, укутавши ковдрою, до повного охолодження.

  • Вода - 5 літрів
  • Сіль - 150 грам
  • Оцет - 5 мілілітрів
  • Кавун - 1 штука
  • Перець горошком - За смаком (по бажанню)
Перед вами дуже простий рецепт засолювання кавунів в банках. Якщо у вас є під рукою велика бочка, то кавуни можна засолити навіть цілком.

1. Для початку як слід вимийте шкірку кілька разів.

2. Гострим ножем наріжте кавун спочатку середніми кружечками, а потім - невеликими шматочками. Їх розмір залежить від розміру баночок, в яких буде солитися кавун.

3. Банки попередньо простерилизуйте, заповніть шматочками кавуна.

4. Доведіть до кипіння чисту воду, залийте в банки.

5. Прикрийте чистими кришками, і залиште хвилин на 15.

6. За цей час ще раз доведіть до кипіння воду.

7. Обережно злийте з кавуна першу воду, і знову залийте окропом. Залиште ще на 15 хвилин.

8. Тим часом приготуйте розсіл. У каструлю налийте воду і додайте сіль. Після закипання, постійно помішуючи, додайте оцет. Варіть розсіл близько 3 хвилин.

9. З банок злийте воду. Засолка кавунів в домашніх умовах може бути доповнена перцем (горошком) або іншими спеціями за смаком.

Залийте киплячий розсіл, і відразу закатати.

10. Залиште банки, укутавши ковдрою, до повного охолодження.

Схожі рецепти