Рецепт Закатка арбузов фото

Закатка арбузов
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Кавун
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок
Заготовки, Консервація

А ви пробували маринований кавун? Якщо ні, рекомендую заготовити цю смакоту на зиму і насолоджуватися соковитими плодами, Коротя холодні зимові вечори. Запас корисних вітамінів забезпечений!

Закачування кавунів в домашніх умовах - справа нехитра! Визначтеся з об'ємом банок, в які будете закочувати кавун. Зручніше за все використовувати літрові банки, але можна взяти і банки об'ємом 3 L. У другому випадку збільште кількість інгредієнтів для маринаду і кількість додається лимонної кислоти. Хай щастить!

  • Кавун - 1 штука
  • Листя хрону - За смаком
  • Лимонна кислота - За смаком( 1 L. Банки - 0, 5 середня лінія, 3 L. Банки - 1 ç.l.
    )
  • Сіль - 1, 5 Ст. Ложки (на літр води)
  • Цукор - 2 Ст. Ложки (на літр води)
  • Лавровий лист - 1 штука (на літр води)
  • Перець горошком - 5 штук (на літр води)
закатка арбузов - фото крок 1
Кавун нарізаємо шматочками, шкірку видаляємо. На дно стерилізованих банок кладемо листя хрону. Зверху розкладаємо м'якоть кавуна, щільно утрамбовуючи.
закатка арбузов - фото крок 2
Кип'ятимо маринад з розрахунку, що на літр води піде 1, 5 ст.Л. Солі, 2 ст.Л. Цукру, лавровий лист і 5 горошин перцю. Заливаємо гарячим маринадом банки з кавунами.
закатка арбузов - фото крок 3
Накрийте банки кришками і залиште на 20 хвилин.
закатка арбузов - фото крок 4
Перед закачуванням додайте в кожну літрову банку з кавунами 0, 5 ç.l. Лимонної кислоти.
закатка арбузов - фото крок 5
Банки переверніть і залиште до повного охолодження.
закатка арбузов - фото крок 6
Готову консервацію зберігайте в прохолодному місці. Смачного!

Схожі рецепти