Рецепт Закатка груш на зиму фото

Закатка груш на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Фрукти , Груша
Вегетаріанське харчування
Для дітей
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 3
Час приготування: 15 хв.

Одна з моїх улюблених заготовок з груш - консервування шматочками з листям винограду. В результаті виходять ароматні шматочки з яскравим насиченим смаком і легкою терпкістю. Спробуйте!

Опис приготування:

Скажу відверто, груші я люблю навіть більше, ніж яблука. Вони мають більш насичений солодкий смак. Консервованими вони виходять дуже смачні, заготовлюю я завжди їх багато і в різних варіаціях: цілими і шматочками, класичні з цукровим сиропом, з лимоном, з ківі, з листям смородини або винограду. Мені дуже подобаються насичені медові груші в маринаді з виноградним листям, вони надають грушам легкої терпкості і особливий аромат. Сьогодні я поділюся з вами рецептом, як закатати груші на зиму невеликими шматочками. Саме в такому вигляді груші краще вбирають смак і аромат виноградного листя і віддають сиропу смак і аромат. Такі груші я подаю як самостійний десерт, дітям дуже подобається.

  • Груша - 3-4 штук (на банку 0, 5 L)
  • Листя винограду - 3-4 штук
  • Цукор - 100 грам
  • Вода - 250 мілілітрів
закатка груш на зиму - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Груші вибирайте стиглі, м'які і дуже соковиті.
закатка груш на зиму - фото крок 2
Груші промийте, видаліть плодоніжки. Поріжте фрукти на середнього розміру шматки.
закатка груш на зиму - фото крок 3
На дно чистої простерилизованной банки покладіть промиті виноградне листя. Складіть шматочки груш якомога щільніше.
закатка груш на зиму - фото крок 4
Для приготування сиропу закип'ятіть воду, додайте цукор. Потримайте суміш на вогні кілька хвилин.
закатка груш на зиму - фото крок 5
Залийте сироп в банки до верху.
закатка груш на зиму - фото крок 6
Засукайте банки простерилізованих кришками, переверніть догори дном і залиште до повного охолодження.

Схожі рецепти