Закатка груш на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Одна з моїх улюблених заготовок з груш - консервування шматочками з листям винограду. В результаті виходять ароматні шматочки з яскравим насиченим смаком і легкою терпкістю. Спробуйте!
Скажу відверто, груші я люблю навіть більше, ніж яблука. Вони мають більш насичений солодкий смак. Консервованими вони виходять дуже смачні, заготовлюю я завжди їх багато і в різних варіаціях: цілими і шматочками, класичні з цукровим сиропом, з лимоном, з ківі, з листям смородини або винограду. Мені дуже подобаються насичені медові груші в маринаді з виноградним листям, вони надають грушам легкої терпкості і особливий аромат. Сьогодні я поділюся з вами рецептом, як закатати груші на зиму невеликими шматочками. Саме в такому вигляді груші краще вбирають смак і аромат виноградного листя і віддають сиропу смак і аромат. Такі груші я подаю як самостійний десерт, дітям дуже подобається.
- Груша - 3-4 штук (на банку 0, 5 L)
- Листя винограду - 3-4 штук
- Цукор - 100 грам
- Вода - 250 мілілітрів