Засолка черевець сьомги
(покроковий рецепт з фото)
Сніданок, яка прикрасить будь-який святковий стіл і зробить ваш вечерю ще смачніше - це безумовно закуска з червоної риби! Спробуйте приготувати самостійно її з рецептом засолювання черевець сьомги.
Щоб засолити черевця сьомги багато розуму не треба: риба та приправи, які є в кожному будинку, плюс терпіння на добу. Вже через добу засолювання у нас виходить чудова закуска до горілочки або пива. По бажанню, можете ще додати до перерахованих приправ якісь рибні спеції.
- Черевця сьомги - 500 грам
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Перець горошком - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 2 штуки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Черевця треба промити добре і почистити від луски і плавників. Плавці, до речі, можете залишити, якщо вам подобається з ними.
Змішайте всі спеції: сіль, цукор, чорний перець горошком і подрібнений лавровий лист.
Кожен шматочок сьомги гарненько натріть сумішшю приправ.
Викладіть в глибоку миску шарами.
Викладіть в глибоку миску шарами.
Потім поставте тарілку зверху плоску і гніт на неї (замість гніту підійде банку з водою, наприклад).
Надішліть рибу на добу в холодильник.
Надішліть рибу на добу в холодильник.
Готові черевця сьомги перед подачею позбавте від надлишків солі (можете навіть промити трохи, по бажанню, якщо не любите надто солоне), подавайте з лимончиком і зеленню. Смачного!