Рецепт Засолка черевець сьомги фото

Засолка черевець сьомги
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Сьомга
Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Фуршет
Заготовки , Сольовий
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Сніданок, яка прикрасить будь-який святковий стіл і зробить ваш вечерю ще смачніше - це безумовно закуска з червоної риби! Спробуйте приготувати самостійно її з рецептом засолювання черевець сьомги.

Опис приготування:

Щоб засолити черевця сьомги багато розуму не треба: риба та приправи, які є в кожному будинку, плюс терпіння на добу. Вже через добу засолювання у нас виходить чудова закуска до горілочки або пива. По бажанню, можете ще додати до перерахованих приправ якісь рибні спеції.

  • Черевця сьомги - 500 грам
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Перець горошком - 1 Ст. Ложка
  • Лавровий лист - 2 штуки
засолка черевець сьомги - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
засолка черевець сьомги - фото крок 2
Черевця треба промити добре і почистити від луски і плавників. Плавці, до речі, можете залишити, якщо вам подобається з ними.
засолка черевець сьомги - фото крок 3
Змішайте всі спеції: сіль, цукор, чорний перець горошком і подрібнений лавровий лист.
засолка черевець сьомги - фото крок 4
Кожен шматочок сьомги гарненько натріть сумішшю приправ.
Викладіть в глибоку миску шарами.
засолка черевець сьомги - фото крок 5
Потім поставте тарілку зверху плоску і гніт на неї (замість гніту підійде банку з водою, наприклад).
Надішліть рибу на добу в холодильник.
засолка черевець сьомги - фото крок 6
Готові черевця сьомги перед подачею позбавте від надлишків солі (можете навіть промити трохи, по бажанню, якщо не любите надто солоне), подавайте з лимончиком і зеленню. Смачного!

Схожі рецепти