Засолка капусти на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Хочете взимку поласувати смачною і хрусткою капустою? Розповім про прекрасне способі засолювання капусти на зиму. Заготовлюється вона разом з морквою, таким чином виходить повноцінний салат!
Засолка капусти на зиму в домашніх умовах - дуже простий процес. Капуста готується всього-то 4 дня, зате може зберігатися цілу зиму. Солону капусту можна додавати у випічку в якості начинки. Крім того існує маса рецептів салатів з солоною капусти. Хай щастить!
- Капуста - 2 кілограма
- Морква - 3-4 штук
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
Морква промиваємо і очищаємо, трьом на середній тертці.
Капусту промийте і наріжте.
Змішуємо капусту з морквою і сіллю.
Щільно набиваємо 3-х літрову банку, заливаємо чистою водою до верху. Поставте банку в більш широку ємність, щоб туди стікав розсіл. Витримуємо капусту три доби при кімнатній температурі. Щодня пробивайте капусту шпажкою або спицею. На четверту добу зливаємо розсіл. Розводимо розсіл з цукром, і знову заливаємо в банку. Зберігаємо капусту в прохолодному місці.
З готової капусти можна робити салати, просто додаючи свіжу цибулю і рослинне масло. Смачного!