Рецепт Засолка цвітної капусти фото

Засолка цвітної капусти
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста, Кольорова капуста
Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Фуршет
Заготовки, Сольовий

Спробуйте один з рецептів засолювання цвітної капусти. Капуста багата вітамінами і мінералами корисними для людини і, до того ж, дуже благотворно впливає на травну систему.


Якщо ви хочете, щоб ваша засоленная кольорова капуста зберігалася довше, можете після приготування щільно укласти її в стерилізовані скляні банки, накрити кришкою і поставити в холодильник або в інше холодне місце. Солити кольорову капусту можна і відразу в банках, але тоді потрібно укладати овочі, чергуючи їх зі спеціями, щільно утрамбовуючи.

Щоб ваше соління вдалося, вибирайте продукти хорошої якості, тоді приготовану страву буде довше зберігатися, а його зовнішній вигляд буде приємніше і смачніше.

  • Кольорова капуста - 1 кілограм
  • Морква - 1 штука
  • Часник - 1 штука
  • Вода - 1 літр
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Суміш перців - За смаком (по бажанню)
  • Перець горошком - За смаком
  • Лавровий лист - За смаком
  • Зелень - За смаком (петрушка або кріп)
засолка цвітної капусти - фото крок 1
1. Ображати з цвітної капусти листя, ретельно промийте її водою. Розділіть на суцвіття і покладіть в киплячу воду на 1 хвилину, більше не треба, інакше капуста стане м'якою під час соління. Після цього остудіть її в холодній воді, дайте воді стекти.
засолка цвітної капусти - фото крок 2
2. Очистіть і натріть на крупній тертці моркву. Часник очистіть і подрібніть за допомогою ножа або чеснокодавкі.
засолка цвітної капусти - фото крок 3
3. Для приготування заливки влийте в каструлю літр води, закип'ятіть її, додайте сіль і цукор. Перемішайте до їх повного розчинення.
засолка цвітної капусти - фото крок 4
4. Викладіть остигнула капусту в каструлю, додайте до неї морква, часник, перець горошком, лавровий лист і суміш перців.
засолка цвітної капусти - фото крок 5
5. Додайте дрібно нарізану зелень петрушки або кропу (по бажанню). Залийте кольорову капусту остиглим маринадом і добре перемішайте.
засолка цвітної капусти - фото крок 6
6. Капусту накрийте плоскою тарілкою (догори дригом) і поставте на неї вантаж (можна використовувати 3-х літрову банку наповнену водою). Через 4-5 днів капуста буде готова.

Схожі рецепти