Засолка цвітної капусти
(покроковий рецепт з фото)
Спробуйте один з рецептів засолювання цвітної капусти. Капуста багата вітамінами і мінералами корисними для людини і, до того ж, дуже благотворно впливає на травну систему.
Якщо ви хочете, щоб ваша засоленная кольорова капуста зберігалася довше, можете після приготування щільно укласти її в стерилізовані скляні банки, накрити кришкою і поставити в холодильник або в інше холодне місце. Солити кольорову капусту можна і відразу в банках, але тоді потрібно укладати овочі, чергуючи їх зі спеціями, щільно утрамбовуючи.
Щоб ваше соління вдалося, вибирайте продукти хорошої якості, тоді приготовану страву буде довше зберігатися, а його зовнішній вигляд буде приємніше і смачніше.
- Кольорова капуста - 1 кілограм
- Морква - 1 штука
- Часник - 1 штука
- Вода - 1 літр
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Суміш перців - За смаком (по бажанню)
- Перець горошком - За смаком
- Лавровий лист - За смаком
- Зелень - За смаком (петрушка або кріп)
1. Ображати з цвітної капусти листя, ретельно промийте її водою. Розділіть на суцвіття і покладіть в киплячу воду на 1 хвилину, більше не треба, інакше капуста стане м'якою під час соління. Після цього остудіть її в холодній воді, дайте воді стекти.
2. Очистіть і натріть на крупній тертці моркву. Часник очистіть і подрібніть за допомогою ножа або чеснокодавкі.
3. Для приготування заливки влийте в каструлю літр води, закип'ятіть її, додайте сіль і цукор. Перемішайте до їх повного розчинення.
4. Викладіть остигнула капусту в каструлю, додайте до неї морква, часник, перець горошком, лавровий лист і суміш перців.
5. Додайте дрібно нарізану зелень петрушки або кропу (по бажанню). Залийте кольорову капусту остиглим маринадом і добре перемішайте.
6. Капусту накрийте плоскою тарілкою (догори дригом) і поставте на неї вантаж (можна використовувати 3-х літрову банку наповнену водою). Через 4-5 днів капуста буде готова.