Засолка капусти гарячим розсолом
(покроковий рецепт з фото)
Майже у кожної господині є свої секрети засолювання овочів. Вони передаються з покоління в покоління в кожній родині. У мене теж є свої рецепти. Поділюся з вами одним з них прямо зараз.
Ознайомтеся з тим, як приготувати засолювання капусти гарячим розсолом. Цей спосіб знайомий багатьом, але все-таки є свої нюанси. В результаті всього за 3 дня вийде хрустка, в міру кисла і солона закуска. Її можна подати як доповнення до вареним овочам, а можна зробити на її основі салат.
- Білокачанна капуста - 1 кілограм
- Морква - 350 грам
- Вода - 1 літр
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 4-5 штук
- Перець запашний горошком - 5 штук
Капусту помийте і дрібно наріжте.
Морква почистіть, промийте і натріть на середній тертці.
Перемішайте у великій ємності капусту з морквою. Обімніть овочі руками.
Покладіть овочі в 2-х літрову банку. Зверху покладіть перець і лавровий лист.
Приготуйте розсіл. Доведіть воду до кипіння. Зніміть її з вогню і додайте сіль з цукром. Швидко розмішайте. Залийте гарячий розсіл в банку.
Закрийте банку марлею з гумкою. Поставте в миску, щоб зливалася зайва рідина. Залиште в теплому місці.
Залиште капусту на 3 дня в такому вигляді. Іноді відкривайте марлю, придавлюючи капусту. Після банку закрийте кришкою. Смачного!