Рецепт Засолка капусти гарячим розсолом фото

Засолка капусти гарячим розсолом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Заготовки, Сольовий

Майже у кожної господині є свої секрети засолювання овочів. Вони передаються з покоління в покоління в кожній родині. У мене теж є свої рецепти. Поділюся з вами одним з них прямо зараз.

Ознайомтеся з тим, як приготувати засолювання капусти гарячим розсолом. Цей спосіб знайомий багатьом, але все-таки є свої нюанси. В результаті всього за 3 дня вийде хрустка, в міру кисла і солона закуска. Її можна подати як доповнення до вареним овочам, а можна зробити на її основі салат.

  • Білокачанна капуста - 1 кілограм
  • Морква - 350 грам
  • Вода - 1 літр
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Лавровий лист - 4-5 штук
  • Перець запашний горошком - 5 штук
засолка капусти гарячим розсолом - фото крок 1
Капусту помийте і дрібно наріжте.
засолка капусти гарячим розсолом - фото крок 2
Морква почистіть, промийте і натріть на середній тертці.
засолка капусти гарячим розсолом - фото крок 3
Перемішайте у великій ємності капусту з морквою. Обімніть овочі руками.
засолка капусти гарячим розсолом - фото крок 4
Покладіть овочі в 2-х літрову банку. Зверху покладіть перець і лавровий лист.
засолка капусти гарячим розсолом - фото крок 5
Приготуйте розсіл. Доведіть воду до кипіння. Зніміть її з вогню і додайте сіль з цукром. Швидко розмішайте. Залийте гарячий розсіл в банку.
засолка капусти гарячим розсолом - фото крок 6
Закрийте банку марлею з гумкою. Поставте в миску, щоб зливалася зайва рідина. Залиште в теплому місці.
засолка капусти гарячим розсолом - фото крок 7
Залиште капусту на 3 дня в такому вигляді. Іноді відкривайте марлю, придавлюючи капусту. Після банку закрийте кришкою. Смачного!

Схожі рецепти