Засолка капусти з буряком по-грузинськи
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті я розповім, як зробити засолювання капусти з буряком по-грузинськи. Рецепт - один з моїх улюблених. І взагалі я дуже люблю все, що пов'язано з капустою і буряками! Прекрасні хрусткі овочі!
Хрусткою грузинської капусткой не гріх побалувати навіть найдорожчих і знатних гостей! Я пам'ятаю, такі соління були і на моєму весіллі. І шикарно виглядали на столі! капуста, яка забарвлюється соками буряків і моркви, набуває дуже приємний відтінок.
Найбільше люблять таку капусту чоловіки, адже під будь-який алкоголь така закуска - просто незамінна!
- Капуста білокачанна - 1 штука
- Буряк - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Зелень - 1 пучок (петрушка, кріп)
- Часник - 1 зубчик
- Свіжий червоний перець - 1 штука
- Корінь селери - 1 штука
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Вода - 2 L
Всі овочі ретельно промиваємо. Капусту рубаємо на дуже великі шматки. Але так, щоб вони все-таки пролізали через отвір банки.
Буряк і моркву очищаємо від шкірки. Трьом на довгастої тертці, як корейські салатики. Якщо такий терки немає, можна на звичайну велику.
Часник подрібнюємо як душа забажає. Ставимо каструлю з водою на вогонь, кидаємо туди цукор з сіллю. Як закипить - вимикаємо. Овочі укладаємо по стерилізованих банках, додаємо зелень і трохи охолонувши розсіл. Закриваємо банки, залишаємо при кімнатній температурі на три дні. Після, з 4 день, прибираємо в холодильник. Pikantnaya сніданок готовий!