Засолка капусти з буряком
(покроковий рецепт з фото)
Якщо любите всілякі заготовки (в тому числі і з капустою), спробуйте засолювання капусти з буряком. Це надзвичайно смачний і корисний продукт, який стане прикрасою будь-якого застілля.
Розповім вам, як приготувати засолювання капусти з буряком.
Овочі можна закатати в банки з додаванням аспірину (одна таблетка на кожну 3-х літрову банку солінь). Завдяки аспірину соління буде зберігатися довше, і в ньому не почне розвиватися цвіль. Зберігається така капуста близько півроку.
Капусту з буряком можна солити і цілком. Відповідно, необхідна велика ємність не тільки для бродіння, але і для зберігання готового продукту. Спосіб приготування такий же, але цілі качани капусти необхідно проварити в окропі близько 3-х хвилин.
- Капуста білокачанна - 4 кілограма
- Буряк - 400 грам
- Часник - 1 штука
- Корінь хрону - 50 грам
- Вода - 2 L
- Цукор - 0, 5 склянки
- Сіль - 100 грам
- Лавровий лист - 4 штуки
- Гвоздика - 1 - 2 штуки
- Чорний перець - 10 штук (горошини)
1
Виберіть щільні качани капусти. Розріжте їх на великі шматки.
2
Буряк помийте, почистіть і наріжте маленькими кубиками або натріть на дуже великій тертці.
3
Очистіть корінці хрону, натріть їх на тертці.
4
Часник очистіть і продавите на часниковому пресі або подрібніть за допомогою ножа.
5
Щоб приготувати розсіл, закип'ятіть воду, додайте в неї сіль, цукор і спеції. Дайте розсолу охолонути (або охолодіть його за допомогою холодної води).
6
Овочі перемішайте у великій каструлі, потім залийте розсолом. Накрийте соління кришкою з меншим діаметром, розмістіть зверху гніт (наприклад, трилітрову або більшого обсягу банку з водою).
7
Поставте каструлю в прохолодне (але не холодне) темне місце.
8
Через два дні наповніть солінням банки, накрийте їх капроновими кришками і поставте в холодильник або холодний льох. Засолка капусти з буряком готова.