Засолка форелі в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Для засолювання ідеально підійде цілісна заморожена рибина. Форель володіємо прекрасним смаком, і при грамотній засолюванні розкриває свій чудовий смак ще краще. Ідеальна закуска!
Вашій увазі пропоную простий рецепт, як зробити засолювання форелі в домашніх умовах. Щоб було легше очищати рибу, слід її трохи розморозити. Витримуємо форель в соляному розчині в залежності від того, яку рибу ви любите. Чим довше тримати, тим солоніша виходить закуска. Хай щастить!
- Форель - 1 штука
- Сіль - 4 Ст. Ложки
- Вода - 1 літр
Злегка розмороженої форелі відрізаємо голову. Підчіплюємо шкурку в місці відрізу і акуратно її знімаємо. Видаляємо кістки і хребет. Нарізаємо філе шматками.
Беремо літр холодної кип'яченої води, кладемо 4 ст. L. Солі, перемішуємо. Укладаємо в розчин форель. Витримуємо її там 30 хвилин.
Викладаємо рибу на паперові серветки, щоб прибрати вологу. Далі перекладаємо форель в чисту скляну баночку. Ставимо в холодильник, а вже через 5-6 годин насолоджуємося! Смачного!