Засолка донський оселедця в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як зробити засолювання донський оселедця в домашніх умовах. Виходить набагато простіше, ніж вам може здатися, адже в моєму рецепті всього три кроки, що це - максимально прості! Все вдасться!
Засолка донський оселедця в домашніх умовах проходить досить легко, так що у вас теж повинно вийти, просто заздалегідь звільніть нижню полицю холодильника, щоб там стояла миска з рибкою. До речі, щодо солі: якщо наполягати добу, вона буде ніжною і слабосоленої, а чим більше наполягати, тим більш насиченим стане смак. Спробуйте самі. Бажаю удачі!
- Оселедець - 1-2 штук
- Сіль - 0.5 склянки (може знадобитися і більше, і менше)
- Вода - 1 літр
1. Зробимо солоний розчин. Воду поставимо на вогонь, Greem, поступово всипаємо сіль, розмішуючи. Додаємо сіль по ложці до тих пір, поки вона не перестане розчинятися і повністю не осяде на дно.
2. Тепер викладаємо рибку, але так, щоб хребет не зламався і шкурка на спині не лопнула. Розчин повинен повністю закривати рибу, так що притисніть її до дна за допомогою гніту зверху.
3. Нехай годину постоїть при кімнатній температурі, а потім перекладаємо в холодильник і зберігаємо під гнітом два-три дня. Тепер рибку потрошимо, нарізаємо і подаємо з цибулькою!