Засолка оселедця в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Найсмачніша їжа, це та, що приготовлена вдома. Представляємо простий покроковий рецепт, як зробити засолювання оселедця в домашніх умовах. Ця оселедець вийде дуже смачною, ароматної і ніжною.
В магазинах можна побачити багато різних видів оселедця в розсолі, однак тільки приготувавши її самостійно можна бути впевненими в свіжості і якості продукту. Рецепт приготування оселедця в домашніх умовах дуже простий і доступний кожному. Її можна подавати як окрему закуску або використовувати для приготування інших страв. Особливо смачно така селедочка поєднується з картоплею і цибулею.
- Оселедець - 2 штуки
- Сіль - 50 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 2 штуки
- Чорний перець горошком - 1 штука (упаковка)
- Вода - 500 мілілітрів
1. Готуємо посуд для оселедця. Рибку добре промиваємо і кладемо в підготовлену ємність.
2. У каструлю наливаємо воду і чекаємо, поки вона закипить. Після чого закидаємо туди все спеції. Ретельно перемішуємо і чекаємо, коли розчиниться сіль, потім вимикаємо вогонь. Потрібен час для охолодження отриманої суміші.
3. Коли розсіл вже теплий, потихеньку заливаємо рибку. Після того, як вода повністю покриє рибу, отставляем чашу в холодне місце. Через 2 дня оселедець стає малосольной, а якщо потримаємо її ще день або два, вона стане більш солоної.
4. Готову рибу нарізаємо невеликими шматочками і подаємо до столу з зеленню і цибулею. Для того, щоб зберігати її в холодильнику, змащуємо рослинним маслом ємність і укладаємо туди шматочки, закриваємо щільно кришкою і ставимо в холодильник.