Чапра Донський
(покроковий рецепт з фото)
Чапра Донський - це смачний гострий перець в томаті. Відмінне доповнення до м'ясних і рибних страв. По правді кажучи, дізналася я про це блюдо абсолютно недавно, і так сподобалося, що тепер готую!
Рецепт, як приготувати Чапра донську, я взяла з старовинної козацької кухні. Він мені сподобався своєю простотою і смаком страви. Вийшов гострий і пряний перець з помідорами, який я подаю як закусочку і в будні, і у свята. Рекомендую спробувати!
- Перець болгарський - 3 штуки
- Перець пекучий - 1/2 штуки
- Помідор - 5-6 штук (сорт "сливка")
- Часник - 3 зубчики
- Лист лавровий - 1 штука
- Кріп - 1 пучок
- Естрада - 1 штука (гілочка)
- Сік томатний - 300 мілілітрів
- Сіль - За смаком
Підготуйте овочі, вимийте їх, часник очистіть, перець розріжте навпіл, видаліть насіння і плодоніжки.
Томатний сік прокип'ятіть протягом 7 хвилин.
В стерилизованную банку (1л.) покладіть болгарський перець, гіркий перець, помідори, часник, гілочку кропу, естрада, лавровий лист і сіль.
Залийте киплячим томатним соком.
Закрийте нещільно кришкою, пастеризують 10-15 хвилин.
Потім закрутіть баночки кришками і зберігайте заготовочкі в прохолодному місці.