Рецепт Чапра Донський фото

Чапра Донський
(покроковий рецепт з фото)

Корейська кухня
Овочі, Помідор, Гострий перець, Болгарський перець
Вегетаріанське харчування
На обід, На святковий стіл

Чапра Донський - це смачний гострий перець в томаті. Відмінне доповнення до м'ясних і рибних страв. По правді кажучи, дізналася я про це блюдо абсолютно недавно, і так сподобалося, що тепер готую!

Рецепт, як приготувати Чапра донську, я взяла з старовинної козацької кухні. Він мені сподобався своєю простотою і смаком страви. Вийшов гострий і пряний перець з помідорами, який я подаю як закусочку і в будні, і у свята. Рекомендую спробувати!


  • Перець болгарський - 3 штуки
  • Перець пекучий - 1/2 штуки
  • Помідор - 5-6 штук (сорт "сливка")
  • Часник - 3 зубчики
  • Лист лавровий - 1 штука
  • Кріп - 1 пучок
  • Естрада - 1 штука (гілочка)
  • Сік томатний - 300 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
чапра Донський - фото крок 1
Підготуйте овочі, вимийте їх, часник очистіть, перець розріжте навпіл, видаліть насіння і плодоніжки.
чапра Донський - фото крок 2
Томатний сік прокип'ятіть протягом 7 хвилин.
чапра Донський - фото крок 3
В стерилизованную банку (1л.) покладіть болгарський перець, гіркий перець, помідори, часник, гілочку кропу, естрада, лавровий лист і сіль.
чапра Донський - фото крок 4
Залийте киплячим томатним соком.
чапра Донський - фото крок 5
Закрийте нещільно кришкою, пастеризують 10-15 хвилин.
чапра Донський - фото крок 6
Потім закрутіть баночки кришками і зберігайте заготовочкі в прохолодному місці.