Засолка горбуші в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам один з рецептів засолювання горбуші в домашніх умовах. Хто ж не любить красиву і ароматну малосольного рибку, а приготована своїми руками - вона подвійно смачніше!
Засолка горбуші в домашніх умовах дуже проста, рибка виходить завжди дуже смачною! Подавати її можна окремо як закуску, в бутербродах або з гарніром на ваш смак (підійде практично будь-який). Також малосольного горбушу використовують для приготування суші, ролів та інших страв японської кухні.
Але пам'ятайте, що засолювання горбуші в домашніх умовах не може довго (більше 1-2 діб) зберігатися в холодильнику, тому якщо ви не використовуєте її протягом цього часу - краще перекладіть в морозилку.
- Горбуші - 2 штуки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
1. Горбушу вимийте, очищення cheshui, попатраєте, відріжте у неї плавники, хвіст і голову (їх можете залишити для приготування юшки). Якщо у вас заморожена риба, попередньо її повністю розморозити природним чином.
2. Випатрану горбушу ще раз промийте і просушіть за допомогою паперових рушників (можна використовувати і звичайне тканинне кухонний рушник). Обробити рибу на філе, виймаючи все кістки.
3. У мисці змішайте цукор з сіллю і обережно (щоб не пошкодити філе) натріть ними рибу рівномірно з усіх боків.
4. Потім з'єднайте половинки горбуші разом, щільно загорніть рибу в марлю, складену в декілька шарів, і покладіть в холодильник. Риба буде готова вже через добу.