Запікання форелі в духовці у фользі
(покроковий рецепт з фото)
Форель - дуже корисна і смачна риба, але серед інших червоних риб вона набагато жирніше. Готувати її добре в спеціях і в фользі, а запікати можна на грилі або в духовці у фользі (як у нас).
На гарнір до рибку підійде рис з овочами, корейської морквою або свіжі овочі. Я раджу запекти рибку разом з айвою, це буде ідеальне поєднання. Перед запіканням форель потрібно замаринувати в травах і оливковій олії, після чого запікати в добре загорнутої фользі один годину.
Отже, дивіться, як запекти форель в духовці.
- Форель - 1 штука
- Морська сіль - 2 Ст. Ложок
- Цукор - 1 Ст. Ложок
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сухі приправи і трави для риби - За смаком
- Базилік - За смаком
- М'ята - За смаком
- Петрушка - За смаком
1. Форель готувати - одне задоволення, і завжди на цей процес йде трохи часу. Якщо ви зібралися на свіжому повітрі, у риби буде "можливість" промаринуватися більш тривалий час, а в домашніх умовах досить і години. Отже, відбираємо найкрасивішу тушку, чисті і витрачати й.
2. Окремо приготуємо маринад: змішуємо спеції з морською сіллю і оливковою олією. Можна додати лимонний сік за вашим бажанням. Даємо маринаду постояти хвилин 20, після чого натираємо рибу.
3. В середину тушки викладаємо зелень і залишаємо рибку мінімум на годину. Добре натріть з усіх боків.
4. Я форель завжди готую з головою. Викладіть рибу на фольгу і загорніть її з усіх боків так, щоб вона була добре запечатана.
5. Пар не повинен виходити під час запікання, тому рибу можна обернути в фольгу в кілька разів. Поруч на деко я виклала нарізану айву, вона непогано поєднується з фореллю, але це не обов'язково.
6. Відправляємо рибку в розігріту до 180 градусів духовку на одну годину. Потім фольгу потрібно розгорнути і запікати ще 10 хвилин при температурі 200 градусів. Це потрібно для того, щоб вийшла рум'яна кірочка.
7. Перевірити рибку можна у голови, якщо соковита і характерного рожевого кольору, значить готова. Кістки повинні добре відставати від м'яса.
8. Якщо ви готуєте форель на свіжому повітрі на грилі або на решітці на багатті, фольги не потрібно. На гарнір можна приготувати рис, він ідеально поєднується із запеченою рибкою і айвою.