Рецепт Запікання форелі в духовці у фользі фото

Запікання форелі в духовці у фользі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Риба та морепродукти , Форель
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , День народження
Гарячі страви , Страви у фользі
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Форель - дуже корисна і смачна риба, але серед інших червоних риб вона набагато жирніше. Готувати її добре в спеціях і в фользі, а запікати можна на грилі або в духовці у фользі (як у нас).

Опис приготування:

На гарнір до рибку підійде рис з овочами, корейської морквою або свіжі овочі. Я раджу запекти рибку разом з айвою, це буде ідеальне поєднання. Перед запіканням форель потрібно замаринувати в травах і оливковій олії, після чого запікати в добре загорнутої фользі один годину.

Отже, дивіться, як запекти форель в духовці.

  • Форель - 1 штука
  • Морська сіль - 2 Ст. Ложок
  • Цукор - 1 Ст. Ложок
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Сухі приправи і трави для риби - За смаком
  • Базилік - За смаком
  • М'ята - За смаком
  • Петрушка - За смаком
запікання форелі в духовці у фользі - фото крок 1
1. Форель готувати - одне задоволення, і завжди на цей процес йде трохи часу. Якщо ви зібралися на свіжому повітрі, у риби буде"можливість" промаринуватися більш тривалий час, а в домашніх умовах досить і години. Отже, відбираємо найкрасивішу тушку, чисті і витрачати й.
запікання форелі в духовці у фользі - фото крок 2
2. Окремо приготуємо маринад: змішуємо спеції з морською сіллю і оливковою олією. Можна додати лимонний сік за вашим бажанням. Даємо маринаду постояти хвилин 20, після чого натираємо рибу.
запікання форелі в духовці у фользі - фото крок 3
3. В середину тушки викладаємо зелень і залишаємо рибку мінімум на годину. Добре натріть з усіх боків.
запікання форелі в духовці у фользі - фото крок 4
4. Я форель завжди готую з головою. Викладіть рибу на фольгу і загорніть її з усіх боків так, щоб вона була добре запечатана.
запікання форелі в духовці у фользі - фото крок 5
5. Пар не повинен виходити під час запікання, тому рибу можна обернути в фольгу в кілька разів. Поруч на деко я виклала нарізану айву, вона непогано поєднується з фореллю, але це не обов'язково.
запікання форелі в духовці у фользі - фото крок 6
6. Відправляємо рибку в розігріту до 180 градусів духовку на одну годину. Потім фольгу потрібно розгорнути і запікати ще 10 хвилин при температурі 200 градусів. Це потрібно для того, щоб вийшла рум'яна кірочка.
запікання форелі в духовці у фользі - фото крок 7
7. Перевірити рибку можна у голови, якщо соковита і характерного рожевого кольору, значить готова. Кістки повинні добре відставати від м'яса.
запікання форелі в духовці у фользі - фото крок 8
8. Якщо ви готуєте форель на свіжому повітрі на грилі або на решітці на багатті, фольги не потрібно. На гарнір можна приготувати рис, він ідеально поєднується із запеченою рибкою і айвою.

Схожі рецепти