Рецепт Запікання курки в духовці фото

Запікання курки в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Птах , Сир , Курка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , День народження
Гарячі страви , Фаршировані , Страви цілком
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Щоб курка була соковитою, запікайте її цілком у духовці. Але звичайної куркою ви мало кого здивуєте. Тому додайте до цієї страви смачну і ароматну начинку з батона і сиру. Дуже креативно!

Опис приготування:

Якщо ви хочете, щоб на курці утворилася рум'яна і хрустка скоринка, то полийте її оливковою олією перед тим, як поставити в духовку. Щоб птах буквально розвалювалася і"відставала" кістка, запікайте її в рукаві. Ви можете додати в рукав трави для аромату. Щоб дізнатися, як запекти курку в духовці, вивчіть детально цей рецепт.

  • Хліб білий - 250 грам
  • Молоко - 1 Склянка
  • Сир твердий - 150 грам
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Курка - 1 штука
  • Сіль, перець - За смаком
запікання курки в духовці - фото крок 1
Білий хліб наріжте невеликими кубиками і перекладіть його в миску з високими бортиками. Потім залийте його молоком, дайте постояти п'ять хвилин. Відіжміть хліб і злийте зайве молоко.
запікання курки в духовці - фото крок 2
Натріть твердий сир будь-якого сорту на тертці, додайте його до замочені в молоці хліба. Потім вбийте в миску сире куряче яйце, посоліть і поперчіть начинку за смаком, ретельно все перемішайте.
запікання курки в духовці - фото крок 3
Курку вимийте і висушіть паперовими рушниками. Видаліть залишки пір'я і зайвий жир з тушки. Потім натріть її сіллю і перцем, всередину викладіть начинку з хліба і сиру.
запікання курки в духовці - фото крок 4
Ретельно скріпіть шкурку курки зубочистками. Викладіть її на деко або форму, застелену фольгою. Розігрійте духовку до ста вісімдесяти градусів, запікайте в ній курку півтори години.

Схожі рецепти