Запікання курки в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Щоб курка була соковитою, запікайте її цілком у духовці. Але звичайної куркою ви мало кого здивуєте. Тому додайте до цієї страви смачну і ароматну начинку з батона і сиру. Дуже креативно!
Якщо ви хочете, щоб на курці утворилася рум'яна і хрустка скоринка, то полийте її оливковою олією перед тим, як поставити в духовку. Щоб птах буквально розвалювалася і "відставала" кістка, запікайте її в рукаві. Ви можете додати в рукав трави для аромату. Щоб дізнатися, як запекти курку в духовці, вивчіть детально цей рецепт.
- Хліб білий - 250 грам
- Молоко - 1 Склянка
- Сир твердий - 150 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Курка - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
Білий хліб наріжте невеликими кубиками і перекладіть його в миску з високими бортиками. Потім залийте його молоком, дайте постояти п'ять хвилин. Відіжміть хліб і злийте зайве молоко.
Натріть твердий сир будь-якого сорту на тертці, додайте його до замочені в молоці хліба. Потім вбийте в миску сире куряче яйце, посоліть і поперчіть начинку за смаком, ретельно все перемішайте.
Курку вимийте і висушіть паперовими рушниками. Видаліть залишки пір'я і зайвий жир з тушки. Потім натріть її сіллю і перцем, всередину викладіть начинку з хліба і сиру.
Ретельно скріпіть шкурку курки зубочистками. Викладіть її на деко або форму, застелену фольгою. Розігрійте духовку до ста вісімдесяти градусів, запікайте в ній курку півтори години.